Αισιοδοξία για την πορεία της σταφίδας στη Μεσσηνία

Προβληματισμός για τη μειωμένη είσοδο των νέων στην παραγωγή

Μεσσηνία: Αισιοδοξία για την πορεία της σταφίδας
-Διαφήμιση-
Delegate

Αισιόδοξος για τη φετινή πορεία της σταφίδας εμφανίζεται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», Κώστας Κατσούλης, ο οποίος μιλώντας στην «ΥΧ» τόνισε: «Είχαμε ενημερώσει τους παραγωγούς σε μία σχετική ημερίδα που πραγματοποιήσαμε στο τέλος Ιουλίου και είχαμε επισημάνει ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Το πρώτο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχουν αποθέματα και αυτό γιατί η σταφίδα έχει διοχετευτεί στην αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές θα είναι σίγουρα καλύτερες. Την περασμένη χρονιά, οι καθαρισμένες σταφίδες ήταν στα 80 λεπτά, ενώ φέτος στα 90 λεπτά και οι ακαθάριστες πέρσι 75 και φέτος 85 λεπτά». Ο κ. Κατσούλης επιτίθεται κατά όσων προτείνουν στους παραγωγούς να μην πουλάνε σταφίδα ακόμα, λόγω της τιμής, διευκρινίζοντας: «Όσοι βγαίνουν και λένε οτιδήποτε σχετικά με την πώληση του προϊόντος, καλώντας τους σταφιδοπαραγωγούς να μην πουλάνε, θα πρέπει να έχουν παράλληλα και μία πρόταση για το τι θα γίνει. Δεν είναι καιρός για ανεύθυνες προτάσεις. Για εμάς είναι μια καλή χρονιά και, αν προκύψει αλλαγή μέχρι το τέλος, θα είναι ακόμα καλύτερη».

Σε ό,τι, όμως, αφορά το μέλλον, ο Κώστας Κατσούλης δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος, καθώς παρά το γεγονός ότι η φετινή ποιότητα είναι πολύ καλή, «δυστυχώς βλέπουμε να αραιώνουν τα στρέμματα, αφού οι παραγωγοί γερνάνε και οι νέοι δεν έρχονται να μας αντικαταστήσουν».

Γιώργος Αργυρίου