Η ΜΕΒΓΑΛ, οι τράπεζες και η επόμενη μέρα μετά το ντηλ

Η επιχείρηση επιστρέφει δυναμικά στην αγορά των χυμών

Η ΜΕΒΓΑΛ, οι τράπεζες και η επόμενη μέρα μετά το ντηλ
-Διαφήμιση-
Delegate

Επάνοδος στην κατηγορία των χυμών, αλλά και λανσάρισμα νέων προϊόντων με στόχο την ενίσχυση του μεριδίου στον τομέα των επιδορπίων γιαούρτης, είναι τα αμέσως επόμενα βήματα της ΜΕΒΓΑΛ, μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες.

Οι υπογραφές στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, που είχε προαναγγείλει με σχετικό δημοσίευμά της η «ΥΧ», έπεσαν την Τρίτη 25 Απριλίου, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην 67χρονη ιστορία της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας. Τα πρώτα δείγματα γραφής, ωστόσο, είχαν δοθεί από τους προηγούμενους μήνες, στο διάστημα των οποίων, όπως δηλώνει στην «ΥΧ» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Νίκος Ποθουλάκης, είχε εξομαλυνθεί η κατάσταση στο μέτωπο των πληρωμών, τόσο προς τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους όσο και προς τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ποθουλάκη, έχουν εξοφληθεί όλα τα προηγούμενα χρέη, ενώ αποπληρωμή των παραγωγών συντελείται σε ένα διάστημα 60-75 ημερών κατά μέσο όρο.

Η επιχείρηση, όπως μας μεταφέρει ο συνομιλητής μας, επιστρέφει δυναμικά στην αγορά των χυμών από την οποία απείχε εδώ και δύο και πλέον χρόνια, με τρεις κωδικούς: Πορτοκάλι, μήλο-πορτοκάλι και ροδάκινο-μήλο- πορτοκάλι, με τα νέα προϊόντα να παράγονται από συνεργαζόμενη εμφιαλωτική εταιρεία που προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από περιοχές της Πελοποννήσου.

-Διαφήμιση-

Όσον αφορά στον κλάδο του γιαουρτιού, η ΜΕΒΓΑΛ ετοιμάζεται να διαθέσει στην εγχώρια αγορά ορισμένους κωδικούς επιδορπίων γιαούρτης, οι οποίοι μέχρι τώρα απευθύνονταν αποκλειστικά στις ξένες αγορές. Η αρχή θα γίνει με δύο πρωτότυπες γεύσεις, μέντα και πορτοκάλι σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, ενώ εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα λανσαρίσματα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί