Μέχρι τις 3/7 η αίτηση για επιχορήγηση αντιχαλαζικών στην καλλιέργεια αμπέλου

Μέχρι τις 3/7 η αίτηση για επιχορήγηση αντιχαλαζικών στην καλλιέργεια αμπέλου
-Διαφήμιση-
Delegate

Έως και τις 3 Ιουλίου 2017 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για ένταξή τους στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΛ.Γ.Α. επισημαίνει ότι επιχορηγεί προγράμματα εγκατάστασης  μέσων ενεργητικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσει  αποτελεσματικά την αγροτική παραγωγή από φυσικούς κινδύνους (χαλάζι, υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, παγετό).

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α. με την υπ’ αριθμ. 111/01-06-2017 απόφασή του επιχορηγεί την τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικών μεμβρανών σε εγκαταστάσεις που δεν έχουν επιχορηγηθεί στην καλλιέργεια αμπέλου.

-Διαφήμιση-

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς η υπ’ αριθμ. 18/17-02-2016 απόφαση έτυχε ευρείας αποδοχής από τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών και υπήρξαν αιτήματα για συνέχιση του προγράμματος με διεύρυνση τόσο του στρεμματικού περιορισμού, που υπήρχε στην εν λόγω απόφαση, όσο και επέκτασης των περιοχών εφαρμογής.

Στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. (www.elga.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πρόγραμμα και να προμηθευτούν τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή της αίτησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης  για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας είναι η 3η Ιουλίου 2017.