Μια παγκόσμια διάκριση για το κρητικό ελαιόλαδο

Από ένα μικρό χωριό του Ηρακλείου στα μεγάλα «σαλόνια» της γεύσης και της ποιότητας

Μια παγκόσμια διάκριση για το κρητικό ελαιόλαδο
-Διαφήμιση-
Delegate

Η εταιρεία Cretan Olive Mill είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε το 1966 από τα Καλέσα, ένα χωριό μερικά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Αποτελεί ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα που σίγουρα κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εξάγει το συμπέρασμα ότι, ακόμη και σε χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, η ποιότητα, εφόσον είναι το ζητούμενο, δεν μπορεί παρά να φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Από το μικρό χωριό που ξεκίνησε, μέχρι την παγκόσμια διάκρισή της πριν από λίγες ημέρες στον διαγωνισμό του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (International Taste & Quality Institute), η εταιρεία δεν έχει μόνο να διανύσει δεκαετίες ακούραστης προσπάθειας, αλλά και γνώσης σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο και την ποιότητά του. Μιλώντας στην «ΥΧ», ο πρωτεργάτης της εταιρείας, Μιχάλης Αλμπαντάκης, τόνισε ότι «η διάκρισή αυτή είναι τιμητική και αποτελεί αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της οικογένειας Αλμπαντάκη για εξαιρετική ποιότητα, εκλεκτή γεύση και υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της, μέλημα της μακράς οικογενειακής παράδοσης στην παραγωγή, στην τυποποίηση και στην εμπορία εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιολάδου».

Μια παγκόσμια διάκριση για το κρητικό ελαιόλαδοΟ κ. Αλμπαντάκης παρέλαβε υπερήφανος το βραβείο στις Βρυξέλλες, δίνοντας την υπόσχεση ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουν την προσπάθεια αναβάθμισης περαιτέρω των προϊόντων της εταιρείας, που από το 2009 έχει παρουσιάσει εμπορικά brands στην αγορά («Αγρελιά», «Κρητικοί Ελαιώνες» κ.ά.), τα οποία έχουν βραβευτεί για την ποιότητα και τη γεύση τους. Στον πρόσφατο διαγωνισμό, 125 εμπειρογνώμονες, διάσημοι σεφ και γευσιγνώστες, δοκίμασαν και αξιολόγησαν 1.859 προϊόντα διατροφής από 83 χώρες συνολικά και ανάμεσά τους 108 από αυτά που διακρίθηκαν ήταν ελληνικά. «Προσωπικά, είμαι βαθιά συγκινημένος, καθώς αναγνωρίζεται η δουλειά και η αγάπη μας για το ελαιόλαδο. Για ακόμα μία χρονιά, θέσαμε ψηλά τον πήχη και κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα σε δύσκολες συνθήκες. Στο μέλλον υποσχόμαστε να συνεχίσουμε καταβάλλοντας όλες μας τις δυνάμεις για την αναγνωσιμότητα του προϊόντος μας και την εδραίωσή του τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και εκτός συνόρων», είπε ο κ. Αλμπαντάκης.

-Διαφήμιση-

Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι η διάκριση αυτή θεωρείται κορυφαία, καθώς πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό, που εξειδικεύεται στην πιστοποίηση της γεύσης καταναλωτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται γνωστά προϊόντα από μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και άλλα από μικρές, μονοπρόσωπες ή οικογενειακές εταιρείες που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

Πρόσφατα, η εταιρεία Cretan Οlive Μill της οικογένειας Αλμπαντάκη είχε αποδείξει για ακόμα μια φορά πως είναι μία από τις πλέον δυναμικά εξελισσόμενες εταιρείες στον κλάδο του ελαιολάδου σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας κερδίσει το bronze award στην έκθεση «London IOOC 2016 – 8th Aristion», βάζοντας στην τροπαιοθήκη της ακόμα ένα βραβείο που, μαζί με τις άλλες διακρίσεις, έχει ενισχύσει την εμπορική παρουσία της εταιρείας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Κάλια Πετσαλάκη