Η μικρή Μελίνα, ένα λουκούμι με προσωπικότητα και θυμαρίσιο μέλι

Η μικρή Μελίνα, ένα λουκούμι με προσωπικότητα και θυμαρίσιο μέλι

Η μικρή Μελίνα του μελιού ήρθε και συνάντησε τα άλλα μέλη της γλυκιάς οικογένειας – τις αδελφές Τουρλού, τη θεία Ρόζα, τον Καπετάν Χιώτη…

Η πλήρης ταυτότητα της νεοεισερχόμενης Μελίνας είναι η εξής: Η μικρή Μελίνα & το ονειρεμένο λουκούμι μελιού. Πρόκειται για άλλη ένα δημιουργικό αποτέλεσμα της συνεργασίας της Bariamis μιας εταιρείας με έδρα το Αγρίνιο που διαθέτει ισχυρά εξειδίκευση στα λουκούμια και τη βανίλια και της Foodwill – ενός αθηναϊκού ομάδας επαγγελματιών με εμπειρία στο branding και το food packaging design.

Η μικρή Μελίνα, λοιπόν, είναι ένα λουκούμι με θυμαρίσιο μέλι. Δεν είναι ένα απλό προϊόν στη σειρά της εταιρείας κάτω από την ομπρέλα ενός γενικού τίτλου αλλά ένα προϊόν που διαθέτει την δική του προσωπικότητα. Με άλλα λόγια, δεν είναι ένα από τα λουκούμια της Bariamis αλλά η Μελίνα του μελιού που γέννησε το χέρι του Μιχάλη Αγγελακόπουλου ( της Foodwill) και έβαλε όλη την τέχνη της η ομάδα της Bariamis υπό τον Γιάννη Ρούσσο.   
Από ένα παλιότερο κείμενο μου – το ανέσυρε από την δεξαμενή του newmoney.gr- βρήκα μια απάντηση του Μιχάλη Αγγελακόπουλου που έχει αξία: «Η πρώτη σκέψη ήταν να κάνουμε ένα πείραμα. Να δημιουργήσουμε μια σειρά συσκευασιών χωρίς να έχει εταιρικό όνομα. Θα συστηνόταν στο ευρύ κοινό μέσα από φιγούρες και τις προσωπικές ιστορίες που είχαν να διηγηθούν. Το προϊόν δεν θα μπει σε δεύτερη μοίρα πίσω από το όνομα μιας ακόμα εταιρείας, αλλά θα πάρει το όνομα του χαρακτήρα του με σκοπό να πρωταγωνιστεί το ίδιο, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Η βανίλια “Καπετάν Χιώτης”, τα λουκούμια τριαντάφυλλο “Θεία Ρόζα”, τα ανάμεικτα “Αδελφές Τουρλού”. Το αποτέλεσμα;

α) Κάθε προϊόν παίρνει το όνομα του ήρωα και β) Κάθε ήρωας παραπέμπει σε μια γεύση. Η γκάμα των προϊόντων θα μεγαλώνει… μαζί και οι ήρωες με τις προσωπικές ιστορίες τους. Κάποιες γεύσεις μπορεί να αποσυρθούν… το ίδιο θα συμβεί και στους χαρακτήρες που τις αντιπροσώπευαν. Αλλά δεν θα ξεχαστούν… Ακριβώς όπως και στη ζωή. Από την πρώτη εικόνα που έχουμε, το πείραμα πέτυχε!».

Πηγή: www.protothema.gr