Μήλα: 45 λεπτά στον παραγωγό, 1,3 ευρώ στη λιανική

Μήλα: 45 λεπτά στον παραγωγό, 1,3 ευρώ στη λιανική

Το 1,3 ευρώ το κιλό άγγιξαν αυτή την εβδομάδα τα κόκκινα μήλα (Στάρκιν, Ρεντ Τσιφ), καθώς και τα Γκόλντεν στους πάγκους της λαϊκής, πριν από τις 12 το μεσημέρι που οι τιμές, ως επί το πλείστον, «έπεφταν» στο 1 ευρώ, ενώ προς 1 ευρώ διατίθεντο τα Γκαλά. Στα σούπερ μάρκετ, που επισκεφθήκαμε, καταγράψαμε τιμές στα κόκκινα μήνα 1,12 – 1,13 ευρώ ανάλογα με την ποικιλία και 1,36 – 1,42 στα Γκόλντεν.

Την ίδια στιγμή, για τους καλλιεργητές οι τιμές στα Γκαλά διαμορφώνονται μέχρι 50 λεπτά το κιλό, όπως μας λένε οι εκπρόσωποί τους, ενώ για τα κόκκινα, η συγκομιδή των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη για τη Θεσσαλία και περιοχές της Μακεδονίας, εκτιμούν πως η τιμή για τον παραγωγό θα κυμανθεί στα 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με την ποικιλία) για την περιοχή της Αγιάς και μέχρι τα 45 για την Καστοριά.

* «Κάθε πέρσι και καλύτερα», μας λένε παραγωγοί από την περιοχή της Αγιάς, τονίζοντας ότι τα Γκαλά, με τη συγκομιδή τους πια να έχει ολοκληρωθεί για φέτος, η τιμή στον παραγωγό διαμορφώθηκε στα 34 – 40 λεπτά, από 45 – 50 λεπτά πέρσι.

  • Μελίνα Ζιάγκου

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

gaia-sense