Μισή η καναδική σοδειά στο σκληρό αλλά δε σηκώνουν κεφάλι οι τιμές

Δυσκολεύονται, ωστόσο, να βρουν στηρίγματα διεθνείς και εγχώριες τιμές

Μισή η καναδική σοδειά στο σκληρό αλλά δε σηκώνουν κεφάλι οι τιμές

Στις αποθήκες κρατούν, ακόμη, κάποιοι παραγωγοί και συνεταιρισμοί της χώρας το σκληρό σιτάρι, προσδοκώντας ότι αργότερα, μέσα στην εμπορική σεζόν, θα υπάρξει κάποια κινητικότητα.

Ωστόσο ακόμη, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές, η εικόνα εξακολουθεί να είναι στάσιμη, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα».

Από πλευράς τιμών, με τα ποιοτικά σιτάρια στα 20-21 λεπτά το κιλό, δεν εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον από τους εμπόρους ή τους μύλους, που φαίνεται ότι, προς το παρόν, είναι καλυμμένοι.

Την ίδια ώρα, ενόψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου, καταγράφεται ενδιαφέρον μόνο για το συμβολαιακό σκληρό σιτάρι, ενώ ένα κομμάτι των εκτάσεων, ειδικά στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι διεκδικεί το κριθάρι βυνοποίησης μέσω συμβολαίων.

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην ελληνική αγορά, ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Σηµάντρων Χαλκιδικής, Ευάγγελος Μισαηλίδης, σχολιάζει στην «YX», τα εξής: «Κρατάμε το σκληρό αποθηκευμένο προς το παρόν. Κάναμε κάποιες προσπάθειες να το πουλήσουμε με 20-21 λεπτά, αλλά δεν υπάρχει ζήτηση».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «YX» που κυκλοφορεί