Μόνο γαλακτοκομικά με ελληνικής προέλευσης συστατικά θα έχουν ελληνική σημαία

Μόνο γαλακτοκομικά με ελληνικής προέλευσης συστατικά θα έχουν ελληνική σημαία
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Η χρήση της ελληνικής σημαίας νοείται μόνο σε προϊόντα που η προέλευση του γάλακτος και των λοιπών γαλακτοκομικών συστατικών είναι αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης και τους έχει απονεμηθεί το “Ελληνικό Σήμα”, βάσει της ΚΥΑ Κ4 7838/2014 (Β’ 1432)». Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αρ. απόφασης 1710/51865 Β’ 1295), η οποία αναφέρεται σε λεπτομέρειες της εφαρμογής των διατάξεων περί της υποχρεωτικής επισήμανσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα του πρόσφατου νόμου 4492/2017 (Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις).

Με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζεται ο τρόπος αναγραφής της προέλευσης στις ενδείξεις του προϊόντος, στην περίπτωση μίξης γάλακτος, καθώς και στην περίπτωση που η χώρα αρμέγματος-επεξεργασίας-συσκευασίας είναι μία.

-Διαφήμιση-

Για τα προϊόντα ΠΟΠ διευκρινίζεται ότι «δεν αναγράφεται επιπλέον επισήμανση περί προέλευσης του γάλακτος και ισχύουν οι ειδικότερες εθνικές και ενωσιακές διατάξεις».

Δείτε εδώ όλη την υπουργική απόφαση

-Διαφήμιση-
Delegate