Π.Μοσκοβισί: Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοδρόμηση 

Πιερ Μοσκοβισί: Βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση, διανύουμε την τελική ευθεία
-Διαφήμιση-
Delegate

Διαφωνίες εξέφρασαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, που μίλησαν για αύξηση της ανεργίας, μείωση του ΑΕΠ, χιλιάδες λουκέτα 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, που έχει ταλαιπωρηθεί με τις θυσίες από τον κοινοτικό επίτροπο,  Πιερ  Μοσκοβισί, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα Τελωνεία, την ώρα που η Ελλάδα δέχεται πιέσεις, για το εργασιακό και τα κόκκινα δάνεια.

Ο κ.Μοσκοβισί σημείωσε πως έρχεται νέα αξιολόγηση και  μίλησε για μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας, ότι «δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοδρόμηση».

-Διαφήμιση-

«Γνωρίζω τις τρομερές θυσίες του ελληνικού λαού στα έτη της κρίσης. Θεωρώ εαυτόν φίλο της Ελλάδας» είπε ο κοινοτικός επίτροπος.  «Εμείς στην Κομισιόν θα πρέπει να επαγρυπνήσουμε», τόνισε και σημείωσε πως «βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο η Ελλάδα. Έχουμε και επιτυχίες. Πολλές μεταρρυθμίσεις υιοθετήθηκαν για να εκσυγχρονιστεί το κράτος», είπε.

«Οι επιδόσεις της είναι ενθαρρυντικές, έδειξε ανθεκτικότητα, έχουμε καθαρές εξαγωγές, ικανοποιητικές. Το ΑΕΠ είναι κατά 1 βαθμό καλύτερο απ΄ ό, τι είχε προβλεφθεί, το ποσοστό ανεργίας μειώνεται και αναμένεται να έρθει ανάκαμψη το β΄ εξάμηνο του 2016 επισημαίνοντας πως εκτιμάται πως θα φτάσει το 2017, στο 2, 7%.

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εξέφρασαν τη θλίψη τους , για όσα συνέβησαν στη Γαλλία, ωστόσο αναφέρθηκαν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις, που  έχουν φτωχοποιήσει την ελληνική κοινωνία, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την ανεργία, έχουν αυξήσει τον ευρωσκεπτικισμό, έχουν διαλύσει τον παραγωγικό ιστό με πάνω από 250.000 λουκέτα επιχειρήσεων,  και τόνισαν πως δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ δημιουργούν νέες ανισότητες. Υποστήριξαν πως παρά τους ισχυρισμούς και το χρέος γιγαντώθηκε τα χρόνια των μνημονίων και το ΑΕΠ συρρικνώθηκε.

Άννα Στεργίου