Κ.Μπακογιάννης: Αλλάζει η Στ. Ελλάδα με την άρδευση της Κωπαΐδας

Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
-Διαφήμιση-
Delegate

Η 3η μεγαλύτερη Περιφέρεια στη χώρα σε παραγωγή αγροτικών προϊόντων είναι η Στερεά Ελλάδα και καλύπτει το 10% του ΑΕΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης  κι η άρδευση της Κωπαΐδας , θα αλλάξει τα αγροτικά δεδομένα της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε ότι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της αγροτικής οικονομίας έχει δημιουργηθεί αγροτοδιατροφική σύμπραξη, η οποία έχει κινητοποιήσει δυνάμεις και υπηρεσίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και επιμελητήρια για τη συμμετοχή σε εκθέσεις και προβολή των αγροτικών προϊόντων  και την ανάπτυξη της περιοχής.

Μιλώντας για την Κωπαΐδα τόνισε πως μέσα σε μια νύχτα μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κι αφορά 180.000 στρέμματα. «Την αρδεύσαμε και προγραμματίζουμε μέχρι το Σεπτέμβριο μια σειρά από μεγάλα έργα τα οποία θα ξεπερνούν τα 3 εκατ. Ευρώ», τόνισε.

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για το επιχειρησιακό σχέδιο, για το νέο αγροτικό πρόγραμμα, αλλά και για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε με την γραφειοκρατία, που έχουν να κάνουν για παράδειγμα, με την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τέλος προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια σειρά από προϊόντα ΠΟΠ, αλλά και να ασχοληθούμε- σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους φορείς- με το brandingσυνολικά του προϊόντος μας».

Βεβαίως, να πω κάτι, που το γνωρίζει και ο βουλευτής φίλος της Βοιωτίας, ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της Κωπαΐδας, όπου είναι το περιβόλι της Αττικής.

Άννα Στεργίου