Μπήκαν στη Λάρισα τα τρακτέρ, πλώρη για τα Τέμπη βάζουν οι αγρότες της Νίκαιας

Μπήκαν στη Λάρισα τα τρακτέρ, πλώρη για τα Τέμπη βάζουν οι αγρότες της Νίκαιας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Από δεκάδες τρακτέρ πλημμύρισε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου το κέντρο της Λάρισας, με τους αγρότες να κάνουν πράξη την «υπόσχεσή» τους για ένα εντυπωσιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης λίγο μετά τις 6 το απόγευμα για να κατευθυνθούν κορνάροντας στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου και πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από αγρότες, από σωματεία και φορείς της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

-Διαφήμιση-

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ομιλία του, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, ανακοίνωσε ότι οι αγρότες θα προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

«Είμαστε εδώ ως ένα βήμα κλιμάκωσης, γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπλέξει από εμάς, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια» είπε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να παλέψει από κοινού.

«Δεν θα ανεχθούμε την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δεν παλεύουμε για τον εαυτό μας. Γιατί όταν ζητάμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ή όταν διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην δωρεάν υγεία, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, αλλά το ζητάμε για όλο τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:30 και τα τρακτέρ επέστρεψαν στο μπλόκο της Νίκαιας όπου και παραμένουν.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στη Νίκαια, όπου οι αγρότες κρατούν κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου οι αγρότες του μπλόκου από σήμερα το μεσημέρι έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

-Διαφήμιση-
Delegate