Να «στριμώξει» τους οφειλέτες ζητούν από τον ΟΓΑ οι θεσμοί

Πριν το Πάσχα η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος
-Διαφήμιση-
Delegate

Στο 77% θέτει τον πήχη για την εισπραξιμότητα των εισφορών από τον ΟΓΑ την τρέχουσα χρονιά το επικαιροποιημένο μνημόνιο που έχουν υπογράψει κυβέρνηση και θεσμοί.

Στο τεχνικό κείμενο του μνημονίου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αναφέρονται πολύ συγκεκριμένοι στόχοι οι οποίοι θα προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» των δαπανών.

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΟΓΑ 77% (από 72% πέρσι), ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι),

-Διαφήμιση-

Παράλληλα για το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) –στο οποίο έχουν «μεταφερθεί» πάνω από 70.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ έκαστος στον ΟΓΑ- τίθενται στόχοι είσπραξης 563 εκατ. ευρώ ως το Σεπτέμβριο και 750 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο

Επιπλέον, τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έχουν αναλάβει να προχωρήσουν σε

-Είσπραξη 1,730 δισ. ως το Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. ως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές.

– Είσπραξη του 21% ως το Σεπτέμβριο και του 23% ως το Δεκέμβριο των νέων οφειλών.

– Είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ως το Σεπτέμβριο και 600 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενουςμεγάλους οφειλέτες.

– Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% το Σεπτέμβριο και στο 81,5% το Δεκέμβριο.

– Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου.