Ναύπλιο: Σε εξέλιξη η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-20

Ναύπλιο: Σε εξέλιξη η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-20
-Διαφήμιση-
Delegate

«Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τις δυνατότητες της παραγωγικής φυσιογνωμίας του τόπου μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης (Επ.Πα.) του ΠΑΑ 2014-2020, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 19/6 στο Ναύπλιο.

Όπως τόνισε θα διατεθούν 6 δις ευρώ για την αγροτική οικονομία μέσω του ΠΑΑ, ενώ υπογράμμισε πως μετά την συμφωνία η χώρα βρίσκεται πλέον σε ευνοϊκή συγκυρία.

-Διαφήμιση-

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, o υφυπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, και εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας αλλά και της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Στιγμιότυπα από την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ στο Ναύπλιο

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός ζήτησε να υπάρξει ρεαλισμός στην καταβολή των πόρων. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επισήμανε ότι είναι τεράστιες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Όπως σημείωσε, αυξήθηκαν τα έσοδα των αγροτών στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου αυξήθηκαν και οι εκτάσεις με τα θερμοκήπια.

Ζήτησε δε γρήγορη λήψη αποφάσεων ώστε τα προκηρυχθούν άμεσα τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης θα ενημερωθούν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ 2014-2020, το μελλοντικό σχεδιασμό υλοποίησης του Προγράμματος, την ετήσια έκθεση υλοποίησης 2017 (έτους εφαρμογής 2016), συμπεριλαμβανόμενης της αξιολόγησης προόδου των δεικτών υλοποίησης του προγράμματος, την τροποποίηση ορισμένων κριτηρίων επιλογής μέτρων /δράσεων του ΠΑΑ, τη 2η υποβολή της πρότασης 1ης τροποποίησης του Προγράμματος και τέλος την πρόοδο κάλυψης των εκ των προτέρων αιρεσιμοτήτων.