Νέα «όπλα» για πυρηνόκαρπα, ελιά, βαμβάκι και αμπέλι από την ΕΛΑΝΚΟ

Νέα «όπλα» για πυρηνόκαρπα, ελιά, βαμβάκι και αμπέλι από την ΕΛΑΝΚΟ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Δύο νέα προϊόντα, που έρχονται να συμπληρώσουν το χαρτοφυλάκιό της και να προσφέρουν λύσεις στους παραγωγούς, που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, στη δενδροκομία, τη βαμβακοκαλλιέργεια και την αμπελουργία, προσθέτει στη «φαρέτρα» της η Ελάνκο Ελλάς.

Πρόκειται για το Delegate 250WG και το Radiant 120SC, που παράγονται από την Dow AgroSciences και έχουν ως βάση τη δραστική ουσία Spinetoram. Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο διευθυντής Πωλήσεων της Ελάνκο Ελλάς, Θανάσης Ράπτης, το πρώτο προϊόν που, ήδη, διατίθεται στην ελληνική αγορά έχει ως πεδίο δράσης, κατά κύριο λόγο, τα πυρηνόκαρπα, τα μηλοειδή και την ελιά, ενώ το Radiant 120SC, το οποίο αναμένεται να λάβει τη σχετική έγκριση μέχρι το τέλος του μήνα, στοχεύει κατά κύριο λόγο στην καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων στο βαμβάκι (πράσινο σκουλήκι) και στο αμπέλι.

-Διαφήμιση-

Πίσω από τα δύο νέα προϊόντα κρύβονται πολύχρονες έρευνες που οδήγησαν στη δημιουργία του Spinetoram, ενός νέου μέλους της χημικής ομάδας των σπινοσινών. «Η Dow Agrosciences, εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, εφηύρε μία νέα γενιά δραστικών ουσιών, των σπινοσινών. Το πρώτο προϊόν που προήλθε από εκεί ονομάστηκε Spinosad. Στην Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, έχουμε ήδη, εκ μέρους της Dow, το Laser 480SE και το Success 0,24CB, από το 2004 και το 2007, αντίστοιχα», εξηγεί ο κ. Ράπτης.

«Στη συνέχεια, βλέποντας ότι αυτή η ομάδα μπορεί να δώσει και άλλους μεταβολίτες, η εταιρεία επινόησε ένα λογισμικό από το οποίο αυτόματα προέκυπταν ποια είναι τα πιο δραστικά μόρια. Έτσι, απομονώθηκαν δύο νέες σπινοσίνες από τη χημική επεξεργασία των οποίων προέκυψε το Spinetoram», σημειώνει ο συνομιλητής μας.

-Διαφήμιση-
Delegate