Νέα προεδρικά διατάγματα για την ενέργεια, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή αναμένεται να υπογράψει ο Ντ. Τραμπ

Νέα προεδρικά διατάγματα για την ενέργεια, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή αναμένεται να υπογράψει ο Ντ. Τραμπ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στην υπογραφή νέων προεδρικών διαταγμάτων θα προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς συμπλήρωσε 100 ημέρες από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του. Μεταξύ των προεδρικών αυτών διαταγμάτων συμπεριλαμβάνονται δύο για την ενέργεια και το περιβάλλον, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

“Η εξέλιξη αυτή δρομολογείται μετά τις προηγούμενες κινήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον τομέα της ενέργειας, να προωθηθεί η καινοτομία στην παραγωγή ενέργειας, αλλά και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη στους παραγωγούς ενέργειας,” εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχους διατηρώντας την ανωνυμία του.

-Διαφήμιση-

Μεθαύριο αναμένεται η υπογραφή προεδρικού διατάγματος που είναι σχετικό με ειδικό νόμο (1906 Antiquities Act) που επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο τον χαρακτηρισμό περιοχών που ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση (εδάφη και ύδατα) ως εθνικά προστατευμένες περιοχές, στις οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ενεργειακές γεωτρήσεις, αλλά και εξορύξεις ορυχείων, σύμφωνα με πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει διάταγμα, προκειμένου να επανεξεταστούν περιοχές για την οργάνωση παραθαλάσσιων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και την τροποποίηση νόμων για τις παραπάνω διαδικασίες.

Ο κεντρικός στόχος των διαταγμάτων αυτών είναι η “εκκαθάριση κανονισμών” σχετικών με την κλιματική αλλαγή, τους οποίους προώθησε ο προηγούμενος πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Μία σύνοψη των προεδρικών διαταγμάτων που θα υπογραφούν κι έχει επεξεργαστεί το Reuters δηλώνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις “έκαναν κατάχρηση” της προστατευτικής νομοθεσίας, θέτοντας σε καθεστώς προστασίας έναντι της ενεργειακής εκμετάλλευσης περισσότερες περιοχές από αυτές που ήταν απαραίτητες. Παράλληλα, η ίδια σύνοψη αφήνει να εννοηθεί ότι οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις εμπόδιζαν υπερβολικά τις παράκτιες ενεργειακές δραστηριότητες.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την αναθεώρηση του προγράμματος καθαρής ενέργειας που είχε προωθήσει ο Ομπάμα, προκειμένου να καταργηθεί απαγόρευση περιορισμού εξορύξεων άνθρακα στα ομοσπονδιακά εδάφη.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει προεδρικό διάταγμα προκειμένου να ιδρυθεί γραφείο διαχείρισης για τα ζητήματα που απασχολούν τους βετεράνους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης, αναμένεται η ίδρυση μιας κεντρικής υπηρεσίας ανάληψης δράσης, μεταξύ των δομών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία θα προτείνει την υιοθέτηση πολιτικών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν μεγάλη αγροτική παραγωγή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Delegate