Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στον ΟΕΚ, έως 360 οι δόσεις

Διαγράφονται χρέη κάτω των 6.000 για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ
-Διαφήμιση-
Delegate

«Κούρεμα» των τόκων υπερημερίας αλλά και αύξηση του αριθμού των δόσεων από 240 σε 360 προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η ρύθμιση αφορά 32.000 δικαιούχους των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του ΟΕΚ και προβλέπει ευνοϊκότερους όρους για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, συνταξιούχοι κλπ).

Πιο αναλυτικά, στις ρυθμίσεις μπορούν να ενταχθούν: α) οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου, β) οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής, γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

-Διαφήμιση-

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον την δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».