Νέα Σύμβαση Licensing στην Ισπανία για την Creta Farms

Creta Farms: Αυξημένες κατά 10,2% οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου το 2017
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Eγγυημένο συμβόλαιο 80 εκατ.ευρώ εξασφαλίζει για την Creta Farms η στρατηγική συμμαχία με συνεργάτη – παραγωγό στην αγορά αλλαντικών της Ισπανίας.

Η ελληνική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου τη νέα στρατηγική συμμαχία – με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για την αγορά της Ισπανίας.

Η συμφωνία αυτή στηρίζεται στην εφαρμογή του ήδη δοκιμασμένου στην αγορά της Αυστραλίας, Licensing Agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ). Με το μοντέλο αυτό, η Creta Farms πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση, συνεχίζοντας να εξαργυρώνει τις σχετικές επενδύσεις της τελευταίας 10ετιας. 

Η συνεργασία αυτή έκλεισε με συμφωνία πενταετούς διάρκειας και δικαίωμα ανανέωσης και εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα €80 εκατ., με εγγυημένο σημαντικό ποσοστό εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. «Αυτό δίνει στην εταιρεία την ασφάλεια να μιλάει για ένα σημαντικό ποσό εγγυημένων εσόδων από δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties), με εγγυημένη αύξηση αυτών για κάθε πενταετία ανανέωσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Creta Farms.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά τόσο την τοπική παραγωγή όσο και τη διανομή και διάθεση της σειράς προϊόντων OLIVING στην αγορά της Ισπανίας. Τα προϊόντα OLIVING, σχεδιάσθηκαν με βάση τη μοναδική στον κόσμο καινοτομία ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στο ελαιόλαδο. 

Η Αυστραλία

H Creta Farms στα τέλη του 2014 ανακοινώνεται ως η πρώτη ελληνική εταιρεία που εξήγαγε τεχνογνωσία στον κλάδο του τροφίμου, σηματοδοτώντας την επιτυχημένη πορεία  και εξέλιξη της.  Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτυχία της προηγούμενης αντίστοιχης συμφωνίας στην Αυστραλία έχει αποφέρει από τον Ιανουάριο του 2015 σωρευτικές πωλήσεις περί τα $AU 60 εκατ. και η εταιρεία προβλέπει την επέκταση ιδίου τύπου συμφωνίες και σε άλλες χώρες.

Να σημειωθεί ότι σε αυτήν την προσπάθεια σύμμαχος της Creta Farms είναι και η ΕΤΕπ, που με την ψήφο εμπιστοσύνης της, στηρίζει την εταιρεία με κεφάλαια, ανοίγοντας το δρόμο για νέες συμφωνίες που θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της.

-Διαφήμιση-
Delegate