Μυστικό επιτυχίας η στόχευση μόνο στην παραγωγή!

Ο Παναγιώτης Μπουρλής από τον Αλμυρό Βόλου εξηγεί πως ξεπέρασε τις αντιξοότητες

-Διαφήμιση-
Delegate

Ο Παναγιώτης Μπουρλής από τον Αλμυρό Βόλου εξηγεί πως ξεπέρασε τις αντιξοότητεςΜε μοναδικό του όπλο το συνεχές ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη γεωργία, αφού ουσιαστικά, όπως λέει ο ίδιος, η Πολιτεία είναι απούσα, ο 35χρονος νέος αγρότης από τον Αλμυρό Βόλου επενδύει στον πρωτογενή τομέα, με επιτυχή αποτελέσματα.

Ο Παναγιώτης Μπουρλής, από την Ευξεινούπολη, καλλιεργεί 3.000 στρέμματα ψυχανθών κτηνοτροφικών φυτών, όπως κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και τριφύλλι, ενώ εκτρέφει 800 πρόβατα και 50 αγελάδες. Τα παραγόμενα προϊόντα του, και κυρίως το γάλα και το κρέας, τα προωθεί σε πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.
«Ξεκίνησα την δραστηριότητά μου το 2004, ενώ το 2009 εντάχθηκα στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών. Το μυστικό, όμως, για την επιτυχία ενός νέου αγρότη που ασχολείται πραγματικά με τη γεωργία, είναι η στόχευσή του μόνο στην παραγωγή», τονίζει ο κ. Μπουρλής και προσθέτει: «Η πραγματική γεωργία έχει ορίζοντες. Προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές. Όμως, ο αγρότης θα πρέπει να δουλεύει οργανωμένα και να ρίχνει όλη του την προσοχή στη βελτίωση της παραγωγής του. Δεν πρέπει να ελπίζει και να στηρίζεται στις επιδοτήσεις. Θα χάσει, αν το κάνει. Το κράτος δεν βοηθάει τον νέο αγρότη. Αντίθετα, του δημιουργεί συνεχώς εμπόδια», μας λέει χαρακτηριστικά.  

  • Ν.Τ.