Την νομιμοποίηση λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων ζητά η ΕΝΠΕ

Την νομιμοποίηση λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων ζητά η ΕΝΠΕ
-Διαφήμιση-
Delegate

Την άμεση νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, που κατασκευάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από το κράτος αλλά δίχως άδεια και εξακολουθούν να ανήκουν σε δημόσιο φορέα, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ακόμη, ζητά να καταρτισθεί Μητρώο Λιμενικών Εγκαταστάσεων δημοσίων φορέων αλλά και να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για τα λιμάνια, προβλήτες ή άλλες συναφείς κατασκευές που κατασκευάστηκαν από το κράτος, τη αυτοδιοίκηση ή λιμενικές αρχές και σήμερα παραμένουν σε δημόσιους φορείς, χωρίς κάποια άδεια ή έγκριση.

Όπως επισημαίνει ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος προσπαθώντας οι Περιφέρειες να νομιμοποιήσουν αυτές τις λιμενικές εγκαταστάσεις αντιμετωπίζουν «δυσβάσταχτα, για την εποχή μας, πρόστιμα ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ καθώς και πιθανές πειθαρχικές κυρώσεις».

-Διαφήμιση-

Επίσης, λόγω έλλειψης αδειών δεν μπορούν να υλοποιηθούν σ΄αυτές τις λιμενικές εγκαταστάσεις έργα εκσυγχρονισμού ή επέκτασή τους, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ