Ντομάτα: Δεν ξεπερνούν τα 50 λεπτά οι καλύτερες ποιότητες

Ντομάτα: Δεν ξεπερνούν τα 50 λεπτά οι καλύτερες ποιότητες

Δεν ξεπερνούν τα 50 λεπτά οι καλύτερες ποιότητες στη θερμοκηπιακή ντομάτα από την Πρέβεζα μέχρι την Κρήτη, με εκπροσώπους των παραγωγών να περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αποδίδοντας τη χαμηλή τιμή στις αυξημένες εισαγωγές και στις περιορισμένες εξαγωγές. Ο πρόεδρος του Κηπευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας Δ. Καββαδάς σημειώνει ότι η τιμή στον παραγωγό πέφτει ακόμα και κάτω από το κόστος παραγωγής, στα 30 λεπτά το κιλό. Μεταξύ 40 και 45 λεπτών κυμαίνεται η τιμή στην Κουντούρα στην Κρήτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Γ. Χαλκιά ενώ στα 50 λεπτά είναι η οροφή στα Φιλιατρά, αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής Γ. Αλεξανδρόπουλος.

*Οι καταναλωτές, πάντως, αγοράζουν στο σούπερ μάρκετ τις «ντομάτες Φιλιατρών» μέχρι 1,40 ευρώ το κιλό.