O Enterprise Greece με ξένους διπλωμάτες στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia

Το πρώτο Food & Wine Festival έρχεται στην Κέρκυρα
-Διαφήμιση-
Delegate

Επιχειρηματική επίσκεψη 22 ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Κέρκυρα, συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia, που υλοποιεί ο Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των Δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

-Διαφήμιση-

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε τη διοργάνωση ημερίδας – παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ του νησιού με έμφαση στον τουρισμό και στον αγροδιατροφικό τομέα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 6/4 με ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση Επενδυτικού / Επιχειρηματικού προφίλ», κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Ιουνίου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας και καινοτομίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιονίων και Κεφαλλονιάς, Γεώργιος Χονδρογιάννης, Δημήτριος Γαργαλέας, Σωτήριος Σκιαδαρέσης, Ιωάννης Μεταλληνός, Αλέξανδρος Ρέβης και Ανδρέας Παντελιός αντίστοιχα, μίλησαν για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νησιών που απαρτίζουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος ανέπτυξε το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας και την στρατηγική και τους στόχους της Περιφέρειας για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που προβλέπει στενή συνεργασία τους με απώτερο στόχο αφενός την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, και αφετέρου την ανάδειξή της ως επιχειρηματικού κέντρου σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της και με σεβασμό στα ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 7/4, πραγματοποιήθηκαν 200 περίπου κατ’ ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις (Β2Β) των εξωστρεφών επιχειρήσεων του νησιού με τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους, κατά τη διάρκεια των οποίων διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών με εταιρείες των χωρών τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, αλλά και το Σάββατο 8/4, το πρόγραμμα των διπλωματών περιλάμβανε επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις του νησιού και συγκεκριμένα στις εταιρείες Melissokomiki Kerkyras Vasilakis, Theotoky Estate, Corfu Beer, Chimarios Ginger Beer, Lazaris Distillery, The Governor Olive Oil, ώστε να αποκομίσουν σαφή εικόνα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας, της αναπτυσσόμενης καινοτομίας, αλλά και της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων.

Στην αποστολή συμμετείχαν διπλωμάτες από τις Πρεσβείες της Πορτογαλίας, της Λετονίας, της Κύπρου, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Καζακστάν, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, της Σλοβακίας, του Μαρόκου, της Φιλανδίας, του Καναδά, του Ουζμπεκιστάν, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ινδονησίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Βραζιλίας.