Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Nέο προϊόν μικροχρηματοδότησης αγροτών από την Πειραιώς
-Διαφήμιση-
Delegate

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου αναλαμβάνει θέση προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο.

Ο κ. Χαντζηνικολάου έχει διαδρομή 33 ετών στον τραπεζικό χώρο και έχει εργαστεί σε διεθνή ιδρύματα στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ουάσιγκτον, ενώ στους μετέπειτα σταθμούς του περιλαμβάνονται η αμερικανική Bank of America Merrill Lynch και η ελβετική UBS.

-Διαφήμιση-

Επί ελληνικού εδάφους, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας», δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Χατζηνικολάου προσθέτοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς «έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον», ενώ εξέφρασε την ότι αυτή τη στιγμή «αναδεικνύονται σημαντικές ευκαιρίες» ώστε το ίδρυμα «να επωφεληθεί από την αξιόπιστη και πολύτιμη πελατειακή της ταυτότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας».