Ο οδικός χάρτης προκήρυξης και πληρωμής των βασικών μέτρων του ΠΑΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ  για τον αγροτικό συνδικαλισμό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ανησυχία προκαλεί σε χιλιάδες αγρότες ο χρόνος εφαρμογής των μέτρων του ΠΑΑ 2014 – 2020. Μπορεί από πλευράς υπουργείου να αναφέρεται ότι όλα βαίνουν καλώς, όμως ακόμη και οι πιο αδαείς αντιλαμβάνονται ότι οι μήνες που περνούν είναι εις βάρος όλων αυτών που είτε έχουν ενταχθεί στα προκηρυχθέντα μέτρα (Νέοι Αγρότες, Βιολογικά) είτε προσβλέπουν στα επόμενα (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση κ.ά.).

Δεδομένης της αγωνίας και μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις αναγνωστών μας, η «ΥΧ» επικοινώνησε με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ, που εμπλέκονται στη διαδικασία εφαρμογής του ΠΑΑ, ζητώντας να προσδιορίσουν τους χρόνους προκήρυξης ή πληρωμής των μέτρων.

-Διαφήμιση-

Ξεκινώντας από τα… εύκολα, μας ενημέρωσαν ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί το μέτρο της Μεταποίησης, το οποίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προαναγγείλει πριν από το Πάσχα. Οπότε, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα που διανύουμε.

Σχέδια Βελτίωσης

Όσον αφορά τον μεγάλο γρίφο των Σχεδίων Βελτίωσης, που θα πρέπει να ακολουθήσουν τους Νέους Αγρότες, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Σύμφωνα με όσα μας πληροφορούν, «πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Νέων Αγροτών, να βγουν τα αποτελέσματα και μετά να βγει η προκήρυξη. Ωστόσο, θα πρέπει να προηγηθεί η προδημοσίευση, η οποία ακόμα συντάσσεται».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί 

-Διαφήμιση-
Delegate