Ο οινοτουρισμός ενώνει τους παραγωγούς

Συνθέτουν τις γεύσεις και προβάλλουν τα προϊόντα της περιοχής

Ο οινοτουρισμός ενώνει τους παραγωγούς

Όταν οι τοπικές γεύσεις ενώνονται με την παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Εδώ και χρόνια, το κτήμα Χατζημιχάλη ακολουθεί αυτές τις πρακτικές.

Oι τοπικές ποικιλίες κρασιού του κτήματος και οι συνεργασίες του με ντόπιους παραγωγούς άλλων προϊόντων (ελιές, κρέας, τυροκομικά κ.ά.) αναδεικνύουν και προβάλλουν την ντόπια παραγωγική κουλτούρα στους επισκέπτες. Το κλίμα της εκδήλωσης μετέφερε στην «ΥΧ» η Δήμητρα Μαυρομάτη, υπεύθυνη του φόρουμ «Οίνος και πολιτισμός»: «Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το Κτήμα Χατζημιχάλη στην Αταλάντη Φθιώτιδας θα γιορτάσει για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

ktima-xatzimixali

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ ένα ταξίδι που αφορά τον οίνο και τον πολιτισμό του. Θα παρακολουθήσουν σεμινάριο γευσιγνωσίας, που αφορά τις βασικές αρχές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ποικιλιών. Γιορτάζοντας την ημέρα οινοτουρισμού, δεν θα μπορούσαμε να μην προβάλουμε και να μην ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της. Τα κρασιά μας θα συνοδεύονται από προϊόντα, προσφορά ντόπιων παραγωγών, κυρίως νέων παιδιών, αλλά και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα κοινωνικών συνεταιρισμών».

1ο Αγροτικό Συνέδριο ΣΑΣΟΕΕ