Ο Χρήστος Μέτιος νέος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Ο Χρήστος Μέτιος νέος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μετά από μια τετράωρη σχεδόν διαδικασία βγήκε καπνός από το κτίριο συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, στις 30 Οκτωβρίου και η κάλπη έδειξε τον Χρήστο Μέτιο, αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Οι 36 περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες της «Περιφερειακής Αναγέννησης», της παράταξης του πρόσφατα εκλιπόντος περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, επέλεξαν ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφίους, τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, Ροδόπης Χρήστο Μέτιο που ήταν και ο τελευταίος που δήλωσε την υποψηφιότητά του και Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Να σημειωθεί ότι στην αρχή της διαδικασίας ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ανάργυρος Πατακάκης δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του ζητώντας ν’ αποφασίσουν με ρεαλισμό και αντικειμενικότητα όπως και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο οποίος αποσύρθηκε «για να παραμείνει η παράταξη ενωμένη».

Κόντρες με δημοσιογράφους

Η διαδικασία της εκλογής νέου περιφερειάρχη άργησε να ξεκινήσει καθώς προκλήθηκε μια σύγκρουση με τους δημοσιογράφους που ήταν αριθμητικά ίσοι και περισσότεροι από τους συμβούλους καθώς ζητήθηκε ν’ αποχωρήσουν από την αίθουσα και να γίνει η εκλογική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, αν και η ψηφοφορία έγινε με κάλπη και όχι δια βοής. Στην προσπάθεια μάλιστα να πειστούν οι δημοσιογράφοι ν’ αποχωρήσουν από την αίθουσα αναφέρθηκε ότι «οι δημοσιογράφοι επηρεάζουν με την παρουσία τους», όπως και ότι τίθεται θέμα εσωτερικού κανονισμού. Οι 36 ψήφισαν κι αποφάσισαν την αποχώρηση των δημοσιογράφων και στην συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία με τοποθέτηση των υποψηφίων.

Η μάχη των επιγόνων

Στον πρώτο γύρο έλαβαν: Χρήστος Μέτιος:17, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και Δημήτρης Πέτροβιτς από 7 ψήφους και Θόδωρος Μαρκόπουλος: 4. Μετά από διάλλειμα και ζυμώσεις των τριών μειοψηφούντων ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία, καθώς περιφερειάρχης εκλέγεται αυτός που σε μία από τις δυο πρώτες ψηφοφορίες συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Περιφερειάρχης αναδείχθηκε, αφού πρώτα αποχώρησαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Πέτροβιτς, με 20 έναντι 16 ψήφων του κ. Ζαγναφέρη, ο Χρήστος Μέτιος ο οποίος θα ηγηθεί και της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» ενώ εντός των επόμενων ημερών θα γίνει διαδικασία ανάδειξης νέου αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Στο μεταξύ την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μετέφερε ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος της Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Ο Κ. Ζαγναφέρης αφού συνεχάρη τον νέο περιφερειάρχη δήλωσε ότι η παράταξη θα βγει ενωμένη και όλοι θα είναι μαζί του προς όφελος της περιφέρειας, αφήνοντας αιχμές για κομματικές παρεμβάσεις. «Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα γιατί πήγα κόντρα σε όλο τον κομματικό μηχανισμό. Με λυπεί ότι ήρθαν άτομα που δεν θα έρθουν ξανά στην Θράκη για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα».

Χ. Μέτιος: «Οδηγός μου θα είναι το όραμα του Γιώργου Παυλίδη»

Ο νέος περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την στήριξη και δήλωσε πως αισθάνεται την ευθύνη που αναλαμβάνει. «Οδηγός μου θα είναι το όραμα του αείμνηστου περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να έρθουμε κοντά στους πολίτες. Η διοίκησή μας θα είναι συνεκτική, θα λειτουργούμε συλλογικά και θα έχουν ρόλο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι». Δήλωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να έρθουν καλύτερες μέρες στην περιφέρεια.

Για το σχόλιο του συνυποψηφίου του κ. Ζαγναφέρη είπε. «Όλοι όσοι ήμασταν φερόμενοι ως υποψήφιοι, διατηρούν όλοι σημαντικές επαφές με στελέχη εντός κι εκτός της παράταξής μας. Το αποτέλεσμα έχει να κάνει κυρίως με τις αποφάσεις των περιφερειακών συμβούλων».

Οι όποιες πάντως παρασκηνιακές συμφωνίες για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη είναι βέβαιο πως δείχνουν και το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Να σημειωθεί ότι μέχρι να γίνουν εκλογές για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης ο κ. Μέτιος θα εκτελεί διπλά καθήκοντα.

-Διαφήμιση-
Delegate