-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ρεπορτάζ Χριστίνα Καραβοκύρη και Κυριάκος Λάμπρου

Έχουν περάσει δεκαετίες από την εποχή που ο γαλατάς της γειτονιάς διένειμε το γάλα της ημέρας από πόρτα σε πόρτα. Τα χρόνια πέρασαν, η καθημερινότητα του Έλληνα διαφοροποιήθηκε αλλά όπως όλα δείχνουν κάποιες συνήθειες συνεχίζουν να συγκινούν αν μάλιστα προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα. Ο λόγος για το εξαιρετικά επιτυχημένο εγχείρημα του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού  «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», που στην ουσία επιχειρεί να αναβιώσει τον γαλατά της γειτονιάς μέσα από μια σύγχρονη προσπάθεια που στηρίζεται στην τεχνολογία της εποχής.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Έχοντας ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ των αγορών στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, με 16 και 17 αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ) γάλακτος αντίστοιχα, ο συνεταιρισμός ήρθε και στην Αθήνα. Συνολικά στην Αθήνα λειτουργούν 10 σταθμοί μυώντας και τους Αθηναίους στην προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τους αυτόματους πωλητές. Το ypaithros.gr επισκέφθηκε ένα προς ένα τα 10 σημεία λειτουργίας του ATM και μίλησε με τον τελικό κριτή του εγχειρήματος. Τον καταναλωτή.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Ο τρόπος αγοράς του γάλακτος είναι απλός και συνάδει με τον απαιτητικό ρυθμό ζωής στην πρωτεύουσα: 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και να προμηθεύονται γάλα, ενώ ενημερώνονται αυτόματα για την ημερομηνία παραγωγής, παστερίωσης και λήξης (η διάρκεια ζωής του είναι πέντε μέρες). Όπως και στις περιπτώσεις της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα πολύ γρήγορα οι καταναλωτές αγκάλιασαν την προσπάθεια και πλέον έξω από τα σημεία που στεγάζονται τα ΑΤΜ – σε ώρες αιχμής – μπορείς να δεις να σχηματίζονται ακόμα και ουρές.

Οι καταναλωτές, πέρα από το γάλα του ενός ή μισού λίτρου, πλήρους σε λιπαρά ή ελαφρού, θα μπορούν να αγοράζουν σοκολατούχο γάλα θες CHOCO (500 ml για 1,10 ευρώ), λευκό αγελαδινό τυρί (σε συσκευασία των 200 γρ. για 1,80 ή 400 γρ. για 2,80 ευρώ) και ημίσκληρο τυρί (κομμάτι 400 γρ. για 3,50 ή σε φέτες για τοστ βάρους 200 γρ. και κόστους 2 ευρώ). Τα καταστήματα βρίσκονται σε δέκα γαλακτοκομικές γωνιές στις αθηναϊκές γειτονιές: Χαλάνδρι (Λεωφ. Πεντέλης 48 και Διογένους), Αμπελόκηποι (Πανόρμου 29 και Αλφειού), Παγκράτι (Φιλολάου 85 και Ολυμπιάδος), Νέος Κόσμος (Αγκύλης 50 και Ευδόξου), Γαλάτσι (Τράλλεων 128 και Παπαφλέσσα), Πειραιάς (Σκουλούδη 34 και Σερφιώτου), Αιγάλεω (Δημοκρατίας 69 και Κορυδαλλού), Νίκαια (Καραϊσκάκη 6 και Περιστάσεως), Περιστέρι (Τζον Κένεντι 146 και Αισώπου 31 και Ορφέως).

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» είναι μία φιλόδοξη ομάδα εκατό Ελλήνων αγελαδροτρόφων και γαλακτοπαραγωγών που ιδρύθηκε το 2011 και έχει εξελιχθεί στον πρώτο Πρότυπο Παραγωγικό Συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος της χώρας. Σήμερα μετρά 55 μονάδες παραγωγής, παράγει σε καθημερινή βάση 120 τόνους φρέσκου γάλακτος (ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 10% της εγχώριας παραγωγής) και προμηθεύει μερικές από τις μεγαλύτερες επώνυμες γαλακτοβιομηχανίες.

 

Το οδοιπορικό στα ΑΤΜ της Αθήνας

Παγκράτι

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Πρώτη στάση μας στο ΑΤΜ Παγκρατίου (Φιλολάου 85 και Ολυμπιάδος) στο οποίο συνομιλήσαμε με την κα. Αγάπη Οχρίμ Λουμπόβ. Η ίδια μας αναφέρει: «Το ΑΤΜ μου φαίνεται πολύ εύκολο στον χειρισμό. Με την πρώτη φορά που μου το έδειξαν το έμαθα. Επίσης είναι πολύ πιο γευστικό Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)από αυτό των σούπερ μάρκετ ενώ είναι και πολύ οικονομικό. Επιπλέον γνωρίζω ότι είναι από Έλληνες παραγωγούς οπότε το προτιμώ. Έρχομαι από τον Βύρωνα στο Παγκράτι για να αγοράσω γάλα και ας έχω και ένα μωρό παιδί».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Από τη  πλευρά της η κα. Ελένη Κουρμούκη συμπληρώνει: «Την δεύτερη φορά που μου έδειξαν οι κοπέλες που είναι υπεύθυνες στο κατάστημα Παγκρατίου το συνήθισα. Ερχόμαστε με τον άντρα μου από τον Άγιο Αρτέμιο αφού μας αρέσει η γεύση του Η τιμή είναι αρκετά λογική».

Γαλάτσι 

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Φτάνοντας στο δεύτερο αυτόματο πωλητή στο Γαλάτσι, η προσέλευση ήταν μεγάλη αφού οι κάτοικοι της περιοχής προσέρχονταν στο σημείο προκειμένου να προμηθευτούν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από το… ΑΤΜ. Μεταξύ άλλων ένας από τους πελάτες που μάλιστα ήρθε από αρκετά μακριά προκειμένου να προμηθευτεί γάλα ανέφερε στο ypaithros.gr: «Μου αρέσει γευστικά αλλά κυρίως γιατί είναι ελληνικό. Πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες γιατί είναι αξιόλογες. Αν και έρχομαι από μακριά, από τη Ριζούπολη πιο συγκεκριμένα, δε με πειράζει γιατί με έχει κερδίσει η ποιότητα, η γεύση και το χαμηλό κόστος του γάλακτος σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρει».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Στη συζήτηση μπήκε ακόμη μία πελάτισσα του καταστήματος η οποία πρόσθεσε: «Μου αρέσει να στηρίζω τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά πάνω από όλα μου αρέσει η γεύση του. Περίπου ένα μήνα πριν ξεκίνησα να έρχομαι και να αγοράζω αυτό το γάλα και από τότε κάθε τρεις ημέρες έρχομαι και παίρνω. Το βρίσκω πολύ εύκολο στο χειρισμό και δε χάνω ευκαιρία να το προτείνω σε φίλους».

Χαλάνδρι

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, επισκεφθήκαμε το κατάστημα του Χαλανδρίου. Κόσμος από όλο το ηλικιακό φάσμα, ερχόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με γυάλινα μπουκάλια. Οι περισσότεροι είχαν ξανά βρεθεί στο συγκεκριμένο ΑΤΜ γάλακτος και υποστήριζαν ότι είναι ένα γάλα που πιστεύουν ότι είναι έξω από τα καθιερωμένα. Μεταξύ άλλων και ένας συνταξιούχος ο οποίος ανέφερε: «Είναι πιο φρέσκο, πιστεύουμε ότι αυτό το γάλα είναι καλύτερο. Μετά από τα τόσα που έχουν ακουστεί για τα γάλατα, αποφασίσαμε να στραφούμε σε αυτόν τον τύπο γάλακτος και ελπίζουμε να μην απογοητευτούμε. Αν και έρχομαι από το Πολύδροσο, περίπου μία ώρα με τα πόδια, το βλέπω και σαν την πρωινή μου γυμναστική, είναι μία διαδικασία που απολαμβάνω».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Λίγο πιο δίπλα στεκόταν ένας νεαρός που συμπλήρωσε «Έρχομαι και εγώ περίπου ένα μήνα, είμαι λάτρης του γάλακτος και δε θα μπορούσα να μην αγοράζω ένα γάλα που το βρίσκω ανώτερο ποιοτικά».

Νέος Κόσμος

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Επόμενη στάση μας το κατάστημα ΘΕΣγάλα του Νέου Κόσμου στις οδούς Ευδόξου και Αγκύλης 50, όπου από νωρίς οι κάτοικοι της περιοχής προμηθεύονται το γάλα τους και τα τυροκομικά τους προϊόντα από τα ΑΤΜ.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Η κ. Λίτινα Ευγενία από τον Ν. Κόσμο έρχεται κάθε μέρα στο ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα. Πρώτη φορά το είδε στην τηλεόραση και μετά έμαθε ότι άνοιξε ένα στη γειτονιά της. «Έχω δύο εγγόνια και έχουμε αρκετή κατανάλωση σαν οικογένεια» μας λέει ενώ συμπληρώνει «σου δίνει την δυνατότητα να βρίσκεις ότι ώρα θες φρέσκο γάλα είτε είναι βράδυ είτε αργία. Το μηχάνημα δε με δυσκόλεψε καθόλου. Μου έδειξε μια φορά πως λειτουργεί, η υπεύθυνη κοπέλα του καταστήματος και από τότε μόνη μου. Είναι σημαντικό ότι προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς και έχει και ωραία γεύση σαν γάλα. Θεωρώ ότι και η τιμή είναι πολύ καλή καθώς έρχεται στο 1 ευρώ το λίτρο με το ειδικό εκπτωτικό στικάκι».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Η κ. Νέζου Αγγελική επίσης από το Νέο Κόσμο με τρία μέλη στην οικογένεια επισκέπτεται συχνά τον αυτόματο πωλητή γάλακτος του ΘΕΣγάλα, από την μέρα που άνοιξε στην περιοχή. «Είναι φρέσκο γάλα, νόστιμο και σε λογική τιμή. Το πλεονέκτημα του είναι ότι προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς» μας τονίζει. Όσον αφορά τη χρήση του ΑΤΜ μας λέει «λίγο η αρχή με δυσκόλεψε αλλά τώρα το θεωρώ απλό και εύκολο». Επίσης έχει και πολύ ωραία τυριά που μπορείς να προμηθευτείς ανά πάσα στιγμή θελήσεις. Εγώ μένω κοντά και έρχομαι μέρα παρά μέρα αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανοίξει και σε άλλες περιοχές της Αθήνας».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Γέννημα θρέμμα από τον Ν. Κόσμο η κ. Λαμπροπούλου Βασιλική περνούσε και έβλεπε το κατάστημα του ΘΕΣγάλα όσο αυτό χτιζόταν. «Αναρωτιόμουν τι θα γίνει όταν τελειώσει. Μόλις άνοιξε ήρθα αμέσως να το δοκιμάσω. Είναι ένα ωραίο μαγαζί που ομορφαίνει τη γειτονιά αλλά μας εξυπηρετεί κιόλας. Παίρνουμε γάλα ότι ώρα θελήσουμε είναι νόστιμο και στηρίζουμε και τους Έλληνες παραγωγούς. Η τιμή του είναι πολύ καλή ενώ το ΑΤΜ δε με δυσκόλεψε καθόλου καθώς αναγράφει και τις οδηγίες πάνω στο μηχάνημα. Έρχομαι κάθε μέρα ενώ ξέρω ότι έρχεται κόσμος και από γειτονικές περιοχές όπως η Δάφνη».

Αμπελόκηποι

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Στην καρδιά των Αμπελοκήπων, επί των οδών Πανόρμου 29 και Αλφειού, οι συντάκτες του ypaithros.gr συνομίλησαν με τους καταναλωτές και άκουσαν την γνώμη τους για την άφιξη του ΑΤΜ γάλακτος  στη γειτονία τους.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας από τη Φιλοθέη έρχεται αρκετά συχνά μέχρι τους Αμπελόκηπους για να αγοράσει το γάλα του από τα ΑΤΜ του ΘΕΣγάλα. Όπως μας λέει ο ίδιος «το γάλα του ΑΤΜ είναι πολύ καλύτερο σε ποιότητα και γεύση αλλά και σε τιμή με αντίστοιχα των σούπερ μάρκετ. Εγώ το έμαθα μέσω φίλων και ύστερα το έψαξα και στο ίντερνετ και εδώ δύο εβδομάδες έρχομαι συνέχεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Ο κ. Φωτίου Κωνσταντίνος προτιμά να προμηθεύεται το γάλα του από τους αυτόματους πωλητές γιατί όπως μας τόνισε «δεν έχει σχέση με το κλασικό βιομηχανοποιημένο προϊόν. Η προσέγγιση είναι πιο άμεση και πιο φιλική στον πελάτη και αυτό για μένα προσδίδει και ένα μεγαλύτερο κύρος στον ίδιο το χρήστη, στον ίδιο τον πελάτη, υπάρχει αμεσότητα. Για μένα με αυτόν τον τρόπο στηρίζεις απευθείας τον παραγωγό και όλη η διαδικασία είναι ενδιαφέρουσα γιατί το γάλα πηγαίνει απευθείας από τον παραγωγό στον πελάτη, χωρίς τους μεσάζοντες».

Η κ. Γαραντζιώτου Μαρία τόνισε επίσης τη σημασία της ποιότητας του γάλακτος από το ΑΤΜ και μας ενημέρωσε πως αγοράζει φρέσκο γάλα από τους αυτόματους πωλητές του ΘΕΣγάλα «από τότε που άνοιξε, το μόνο δύσκολο για μένα είναι η χρήση του μηχανήματος γιατί είμαι κάποιας ηλικίας».

Περιστέρι

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Στο κατάστημα του ΘΕΣγάλα στην οδό Τζων Κέννεντυ 146 η Κατερίνα Ξεναρίου αν και κάτοικος Περιστερίου ήρθε για να προμηθευτεί γάλα και τυροκομικά για μία φίλη της από τον Γέρακα. «Θεωρώ πολύ εύκολη τη χρήση του ΑΤΜ και αρέσει πολύ η όλη διαδικασία και στην κόρη μου» μας λέει. «Η τιμή του είναι λογική ενώ μας αρέσει πολύ και η γεύση του» συμπληρώνει.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Η Ελβίρα Όπρισκ μόλις 17 ετών αγοράζει για δεύτερη φορά που ψωνίζει από τους αυτόματους πωλητές του ΘΕΣγάλα. «Το έμαθα από το facebook και έτσι έφτασα ως εδώ για να το δοκιμάσω. Είναι πιο νόστιμο και φρέσκο συγκριτικά με τα άλλα γάλατα που αγόραζα μέχρι σήμερα» αναφέρει.

 

Το οδοιπορικό μας στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στο Περιστέρι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στο δεύτερο κατάστημα επί των οδών Αισώπου 31 και Ορφέως στον Άγιο Αντώνιο.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Ο κ. Γκόκας Αλέξανδρος με τετραμελή οικογένεια επισκέπτεται το συγκεκριμένο κατάστημα τον τελευταίο ενάμιση μήνα αφού πρώτα το είχε δει στη τηλεόραση. «Το ΑΤΜ το βρίσκω πολύ εύκολο στη χρήση του. Στα θετικά του βάζω το γεγονός ότι έρχεται άμεσα από τους παραγωγούς. Το επισκέπτομαι συχνά και παίρνω τουλάχιστον 7 λίτρα κάθε φορά. Η τιμή του είναι καλή ενώ υπάρχει και μία έκπτωση 10 λεπτά στο λίτρο με το στικάκι».

«Δουλεύω εδώ κοντά και περνάω καθημερινά από εδώ, έτσι και έμαθα για το ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα» μας πληροφορεί ο κ. Παπακωνσταντόπουλος Αναστάσιος. Και συνεχίζει «το αγόρασα την πρώτη φορά για να το δοκιμάσω, καθαρά από περιέργεια, μου άρεσε και σήμερα συνεχίζω να το αγοράζω. Το βρίσκω πολύ καλό ποιοτικά και το στηρίζω ενώ και σαν προσπάθεια είναι εξαιρετική και πρέπει να την ενθαρρύνουμε». 

Αιγάλεω

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Σε ένα ακόμη ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα, βρέθηκε το ypaithros.gr, στην περιοχή του Αιγάλεω. Κόσμος από διάφορες περιοχές, που δεν ενδιαφέρεται για την απόσταση αλλά για την ποιότητα του συγκεκριμένου τύπου γάλακτος περίμενε στην ουρά για να γεμίσει τα γυάλινα μπουκάλια. Παρά τη ζέστη και την αναμονή το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Εκεί συναντήσαμε και την κ. Παπαμελετίου Μαρία η οποία δήλωσε: «Μένω στον Κορυδαλλό αλλά έρχομαι στο Αιγάλεω για να αγοράσω γάλα από το ΑΤΜ. Ο λόγος είναι η ποιότητα αλλά και η τιμή. Δεν έρχομαι σε καθημερινή βάση, αλλά προσπαθώ  από τότε που λειτούργησε, περίπου δύο μήνες, να το επισκέπτομαι συχνά ώστε να παίρνω γάλα για όλη την οικογένεια. Το ΑΤΜ μπορεί ίσως να προβληματίσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας αλλά εγώ το βρήκα εύκολο στη χρήση του».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Λίγο πιο δίπλα, στεκόταν η κ. Τσιμογιάννη Ελβίρα, μία γιαγιά με την εγγονή της που φαινόταν να γνωρίζει τη διαδικασία άριστα. Η κ. Τσιμογιάννη δήλωσε στο ypaithros.gr: «Ένας λόγος που έχουμε στραφεί σε αυτά τα προϊόντα είναι η καλύτερη τιμή τους σχετικά με την ποιότητά που προσφέρουν. Παίρνουμε το γάλα και για εμάς αλλά κυρίως για την εγγονή μου» και συνέχισε «Ένας ακόμη λόγος που το στηρίζω είναι γιατί κατάγομαι από τη Θεσσαλία και με αυτόν τον τρόπο στηρίζω τους πατριώτες μου. Ακόμη και αν μένω στον Κορυδαλλό, αξίζει τον κόπο να έρχομαι εδώ και να παίρνω γάλα».

Λίγο μετά συνομιλήσαμε με ακόμη μία πελάτισσα την κ. Σουράνη Κλειώ που είχε τη δική της ιστορία να διηγηθεί: «Πρώτη φορά δοκίμασα αυτό το γάλα στη Λάρισα και πείστηκα να ξανά πάρω. Αν και δε μένω κοντά στο συγκεκριμένο ΑΤΜ έχω την ευκαιρία να προμηθεύομαι γάλα από εδώ αρκετά συχνά καθώς εργάζομαι κοντά. Συνήθως μία φορά την εβδομάδα παίρνουμε γάλα από εδώ. Το προτιμώ γιατί είναι καλύτερο για τα παιδιά μου. Επιπλέον μου αρέσει πολύ σαν προσπάθεια. Αυτό που θα εξέφραζα ως παράπονο είναι ότι θα ήθελα να είναι λίγο πιο οικονομικό».

Νίκαια

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Η Νίκαια ήταν ο προτελευταίος μας σταθμός. Η ροή του κόσμου και σε αυτό το κατάστημα ήταν συνεχής. Εκεί συναντήσαμε κόσμο που μας εξέφρασε πολύ θετικές εντυπώσεις σχετικά με την ποιότητα αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται για να προμηθευτεί ο αγοραστής το προϊόν.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Μία από τις πελάτισσες ήταν και η κ. Μανίκα Σπυριδούλα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο ypaithros.gr : «Σήμερα ήρθα εδώ για να πάρω γάλα για τους γονείς μου. Μου ζητάνε σε καθημερινή βάση  να τους φέρνω γάλα και δεν έχουν κάνει κάποιο αρνητικό σχόλιο σχετικά με την ποιότητα ή τη γεύση. Από ότι έχω καταλάβει οι γονείς μου το προτιμούν γιατί η γεύση τους θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Ξεκίνησα να αγοράζω γάλα από εδώ περίπου ένα μήνα πριν, εργάζομαι κοντά και το έβλεπα συχνά αλλά δίσταζα τον πρώτο καιρό να πάρω. Με τον καιρό, με επηρέασαν οι συνάδελφοί μου, που μου έλεγαν ότι τους άρεσε πολύ η ποιότητα και η διαδικασία που παίρνεις το γάλα. Δεν ήθελα και πολύ, τελικά ξεκίνησα να ψωνίζω. Μου αρέσει που υπάρχει αυτή η αμεσότητα από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Επιπλέον, όλη η προσπάθεια είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι έχει προοπτικές. Ωστόσο, αυτό που λείπει πιστεύω είναι περισσότερα μηχανήματα».

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ) Η κ. Δασκαλάκη Φωτεινή, μας δήλωσε ότι επωφελείται από το ωράριο: «Το ΑΤΜ με βολεύει γιατί δουλεύω πολλές ώρες και συνήθως δε προλαβαίνω τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά οπότε μπορώ να το προμηθευτώ όποτε θέλω. Μένω στην Νίκαια, σχετικά μακριά (2 χιλιόμετρα από εδώ) οπότε διανύω απόσταση για να έρθω», και συμπλήρωσε «Τα παιδιά μου που είναι λίγο περίεργα με το γάλα αυτό όμως τους αρέσει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα από αυτά που μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ στις αντίστοιχες τιμές που είναι συνήθως τα μακράς διάρκειας. Αυτό που επίσης συστήνω είναι το σοκολατούχο, καθώς έχει πολύ ωραία γεύση».

Πειραιάς

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)

Νωρίς το απόγευμα το ypaithros.gr έφτασε στον τελευταίο σταθμό του οδοιπορικού, που ήταν το ATM γάλακτος του ΘΕΣγάλα στον Πειραιά. Εκεί, συναντήσαμε την κ. Θεοτόκη Δέσποινα, η οποία έρχεται από την Καστέλα για να προμηθευτεί το γάλα η ίδια αλλά και για να προμηθεύσει φίλους και γνωστούς που λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν γάλα από το ΑΤΜ.

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Όπως ανέφερε στο ypaithros.gr: «Είμαι λάτρης του γάλακτος και δε θα μπορούσα να μη δοκιμάσω. Στην αρχή το κίνητρο ήταν η τιμή, αλλά αφού το δοκίμασα κατάλαβα ότι είναι ανώτερο και σε γεύση και σε ποιότητα από αυτά που αγόραζα μέχρι σήμερα. Επιπλέον είναι και πιο πυκνό από τα γάλατα του εμπορίου, το γάλα του σουπερ μαρκετ είναι νερωμένο, με τον καιρό το έχει αλλοιωθεί πάρα πολύ» και πρόσθεσε «Όταν ερχόμαστε με την αδελφή μου παίρνουμε και για άλλους, ερχόμαστε μία φορά την εβδομάδα και παίρνουμε 14 μπουκάλια».

 

Οδοιπορικό του ypaithros.gr στα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα (φωτορεπορτάζ)Κλείνοντας μιλήσαμε με την κ. Παπαγιάννη Αθηνά, η οποία όπως μας μετέφερε είναι συχνή πελάτισσα και επισκέπτεται το ΑΤΜ μέρα παρά μέρα, προκειμένου να πάρει γάλα «Είμαστε έξι άτομα στην οικογένεια και έχουμε πολύ κατανάλωση. Σε όλους μας αρέσει λόγω της γεύσης τόσο του γάλακτος όσο και των τυροκομικών προϊόντων», όσο για το πώς ενημερώθηκε για το ΘΕΣγάλα «Το έμαθα από το γιο μου που μένει στη Νίκαια και πήγαινε συνέχεια και με ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα και στον Πειραιά» και ολοκλήρωσε τη συζήτηση αναφέροντας πως το ΑΤΜ, δεν τη δυσκόλεψε καθόλου στη χρήση.

-Διαφήμιση-
Delegate