Οι ενισχύσεις του μέτρου για τους γενετικούς πόρους στην κτηνοτροφία. Οι φυλές και οι δικαιούχοι

Οργανώνονται οι εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών
-Διαφήμιση-
Delegate

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση σχετικά με τον «καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.2.1 – Γενετικοί Πόροι στην κτηνοτροφία, του Υπομέτρου 10.2, Μέτρο 10, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020». Σε αυτή αναφέρετε πως δικαιούχοι ένταξης του μέτρου είναι αναγνωρισμένοι φορείς αναπαραγωγής καθαρών φυλών, Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμοί ή λοιπά συλλογικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν νομική υπόσταση και ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι οι το ύψος των επιλέξιμων δαπανών, διαμορφώνεται σε ετήσια βάση για κάθε χρόνο εφαρμογής του προγράμματος ως εξής:

  • Βοοειδή: Έως 40 ευρώ/ζώο/έτος
  • Αίγες: Έως 22 ευρώ/ζώο/έτος
  • Πρόβατα: Έως 22 ευρώ/ζώο/έτος
  • Χοίροι: Έως 100 ευρώ/ζώο/έτος
  • Ιπποειδή: Έως 200 ευρώ/ζώο/έτος

Οι φυλές που ενισχύονται είναι:

-Διαφήμιση-

ΒΟΟΕΙΔΗ

Βραχυκερατική, Κατερίνης, Συκιάς, Εγχώριος Βούβαλος, Ασπρόμαυρη, Ασπροκόκκινη, Ελληνική Κόκκινη, Ελληνική Ξανθόχρωμη

ΠΡΟΒΑΤΑ

Καραγκούνικη, Μυτιλήνης (Λέσβου), Σφακίων, Καρύστου, Φριζάρτα (Άρτας), Ορεινό Ηπείρου, Σερρών, Χίου, Κεφαλληνίας, Καλαρρύτικη, Πηλίου, Γλώσσας Σκοπέλου, Θράκης, Σκύρου, Κατσικά Ιωαννίνων, Σαρακατσάνικη, Άργους, Κύμης, Ζακύνθου, Φλώρινας – Πελαγονίας, Αγρινίου

ΑΙΓΕΣ Σκοπέλου

ΙΠΠΟΙ Σκύρου, Πηνείας, Μεσσαρά Κρήτης, Θεσσαλίας, Πίνδου

ΧΟΙΡΟΙ Εγχώριος χοίρος

Σημειωτέον πως η ασπρόμαυρη και ασπροκόκκινη φυλή αγελάδων είναι προσαρμοσμένες ελληνικές φυλές που προέρχονται από φυλές αγελάδων Holstein.

Δείτε εδώ την απόφαση σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.2.1 – Γενετικοί Πόροι στην κτηνοτροφία