Οι γευστικές αλχημείες της Κλεοπάτρας

Ο πειραματισμός με τα φρούτα και... το facebook δημιούργησαν επιχείρηση

Οι γευστικές αλχημείες της Κλεοπάτρας
-Διαφήμιση-
Delegate

Στη λογική της αξιοποίησης των φρούτων που έμειναν στη φρουτιέρα, η Κλεοπάτρα Μπατματζόγλου έβαλε στη ζωή της τη μαρμελάδα, χωρίς να έχει προηγούμενη σχέση με… το σπορ. «Μετά έφτιαξα ένα γλυκό του κουταλιού, άρχισα να στολίζω τα βαζάκια και να τα ανεβάζω στο facebook και ρωτούσαν οι φίλοι πόσο κοστίζουν, αλλά δεν πουλούσα, τα πρόσφερα και τα δοκίμαζαν».

Ούσα άνεργη, αποφάσισε ν’ αξιοποιήσει το ταλέντο της και δημιούργησε ένα καλόγουστο παραδοσιακό εργαστήρι στο χωριό Καρυδιά για να επιδοθεί στις προσωπικές της αλχημείες. Έκτοτε, επιλέγει ποιοτικά φρούτα και λαχανικά από παραγωγούς της Θράκης, με εξαίρεση τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα, τα οποία προμηθεύεται σε συνεργασία με Κομοτηναίους από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η Κλεοπάτρα παρασκευάζει νόστιμα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, τουρσιά, λικέρ, σάλτσες ντομάτας. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες κι εκτός από το εργαστήριο πωλούνται και σε καταστήματα της Θράκης.

Οι, δε, μαρμελάδες σερβίρονται σε ξενοδοχεία της Ροδόπης. Συνεχίζοντας τους γευστικούς πειραματισμούς, έφτιαξε το γλυκό τριαντάφυλλο, ενώ στις μαρμελάδες προτείνει στους καταναλωτές συνδυασμούς φρούτων. Στις σάλτσες, πρόσθεσε γεύσεις, όπως καρότο, θυμάρι, για κάθε γούστο. Επίσης, δημιουργεί μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης, αλλά και σπιτικές λεμονάδες, που είθισται να προσφέρονται στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.