Οι μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο στο επίκεντρο συνάντησης του Β. Αποστόλου με τον Γ.Γ. του CIHEAM

Οι μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο στο επίκεντρο συνάντησης του Β. Αποστόλου με το Γ.Γ. του CIHEAM
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με τον Γ.Γ. του CIHEAM (Centre International de Hautes Etudes Agronomiques Mediterraneennes) Cosimo Lacirignola συναντήθηκε την Δευτέρα 22/5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας. Στην συνάντηση, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Οργανισμό, μέλος του οποίου είναι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), παρευρέθηκαν ο κ. Fersino από την διοίκηση του Οργανισμού και ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμης.

Ο κ. Lacirignola ανέπτυξε το στρατηγικό σχέδιο του Οργανισμού για τα επόμενα χρόνια και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής πλευράς ώστε ο οργανισμός να τύχει περεταίρω υποστήριξης στα διάφορα όργανα της ΕΕ, ενώ τόνισε τη θετική στάση του Επιτρόπου Hogan αλλά και του Ευρωβουλευτή Paolo de Castro σχετικά με την ενίσχυση της θέσης του Οργανισμού.

-Διαφήμιση-

Σημείωσε μάλιστα την ανάγκη υποστήριξης του CIHEAM, προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί τόσο μεταξύ των χωρών της Μεσογείου όσο και με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ώστε να διευκολυνθεί αφενός η δυνατότητα χορήγησης μεταπτυχιακών τίτλων σε φοιτητές που προέρχονται από περιοχές της Αφρικής και αφετέρου να περιοριστούν οι μεταναστατευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η υποστήριξη της χώρας μας είναι δεδομένη και ότι επιβεβαιώνεται και με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Χ. Κασίμη στο ΔΣ του Οργανισμού. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Οργανισμός πρέπει να αναλάβει δράση για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Μεσογείου και επισήμανε τη μεγάλη σημασία της πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η επόμενη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. 

 

 

-Διαφήμιση-
Delegate