Οι νέοι «κόβουν» το κρέας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Μείωση στη ελληνική κατανάλωση κρέατος σύμφωνα με έρευνα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το 33% των νέων επιθυμούν να ακολουθήσουν έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής προσπαθώντας να καταναλώνουν λιγότερο κρέας, τονίζεται στην αναφορά »Healthy Lifestyles UK 2016» από την Mintel.

Αυτός ο αριθμός αυξάνεται στο 41% των γυναικών, καθώς το 24% των ανθρώπων δεν έχουν ‘«κόψει» το κρέας, απλώς ενδιαφέρονται να το κάνουν. Το 24% παραδέχεται πως έχει αυξήσει το ποσοστό πρωτεϊνών στο διαιτολόγιό του. Η έρευνα 2.000 ατόμων δείχνει πως το 34% των Βρετανών θεωρούν τους εαυτούς τους πιο υγιείς από ένα χρόνο πριν.

-Διαφήμιση-

Ωστόσο, 26% των Βρετανών ισχυρίζονται πως υπάρχουν εμπόδια στο να τρώνε υγιεινά, ένα εκ των οποίων είναι το μεγάλο κόστος των υγιεινών τροφίμων και συστατικών. Ακόμη, το 22% ακολουθεί την πεποίθηση πως τα τρόφιμα αυτά δεν είναι αρκετά χορταστικά και το 21% πως δεν υπάρχει αντίκτυπος στο σωματικό βάρος. Κάποιοι καταναλωτές, επίσης, πιστεύουν πως είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουν το κίνητρό τους, άλλοι δεν έχουν διάθεση να γυμναστούν και άλλοι ισχυρίζονται πως τα μαθήματα γυμναστικής είναι εξαιρετικά ακριβά.
Η έρευνα έδειξε πως οι νέοι Βρετανοί ψάχνουν διαδικτυακά πληροφορίες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η Mintel , ακόμη, βρήκε πως οι νέοι καταναλωτές εμπιστεύονται πιο πολύ το διαδίκτυο και από τους γιατρούς ή τους φαρμακοποιούς.

Οι επιστήμονες, από τη μεριά τους, αναφέρουν πως εκτός από τον αντίκτυπο στο περιβάλλον, η κατανάσωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων. Σε μερικά χρόνια, βέβαια, θα είναι από πολλούς »της μόδας» η δίαιτα των χορτοφάγων ή των βέγκαν, που ακολουθούν και πολλά διάσημα πρόσωπα.

Σήμερα, οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο υγιεινός τρόπος ζωής ισοδυναμεί πάντα με απώλεια βάρους, κάτι που πολλές φορές δεν επιτυγχάνεται. Οι ίδιες οι εταιρείες και οι πωλητές θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές στο να ακολουθούν πιο υγιεινές συνήθειες. Οι μικρές αλλαγές, λοιπόν, στην καθημερινότητά μας είναι αυτές που αποδίδουν περισσότερο και αλλάζουν τη ζωή μας.

-Διαφήμιση-
Delegate