Τα αγροτικά θέματα στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ  για τον αγροτικό συνδικαλισμό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σειρά δράσεων αναμένεται να αναλάβει το επόμενο πεντάμηνο η Κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ το κλείσιμο της αξιολόγησης θέλει να συμπίπτει και με την επιτάχυνση του έργου της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν ήδη φθάσει τα πρώτα σημειώματα από τα Υπουργεία, με τον προγραμματισμό δράσης ως τον Σεπτέμβριο (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, και πέρα από αυτόν).

Οι δεκάδες ενέργειες, νομοθετικές και άλλες, που έχουν εκπονήσει τα Υπουργεία, θα ιεραρχηθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προγραμματίζει, άλλωστε, επισκέψεις σε κάποια από αυτά τις επόμενες ημέρες. Το χρονοδιάγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων θα βρίσκεται υπό τη συνεχή επίβλεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ενώ θα παρεμβαίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπου απαιτείται. Διευκρινίζεται ότι κάποιες από τις προτεινόμενες δράσεις αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ δύο ή και περισσότερων Υπουργείων.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ, οι βασικές δράσεις που αφορούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι οι εξής:

Σύντομα, από κοινού με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος -Ενέργειας, και Οικονομίας, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη διακίνηση και την εμπορία των νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, ενώ θα προβλέπεται η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτομικά προϊόντα.

Τον Ιούνιο θα ρυθμιστούν εξ αρχής θέματα κλαδικών αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, και το φθινόπωρο, θα καθιερωθεί εθνικό σύστημα ελέγχου -επιβολής κυρώσεων στον τομέα της αλιείας. Θα κατατεθεί, τέλος, νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ -«Δήμητρα».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Delegate