Οικονομική και συμβουλευτική στήριξη Ουγγαρίας στους αγρότες της Τρανσυλβανίας

agrotes-ouggaria
-Διαφήμιση-
Delegate

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του Ούγγρου υπουργού Γεωργίας, Sandor Fazekas, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας πρόκειται να διαθέσει φέτος περίπου 1,7 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τους αγρότες στη λεκάνη των Καρπαθίων, και ειδικότερα στην Τρανσυλβανία, μια περιοχή η οποία φιλοξενεί ουγγρικό πληθυσμό.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να προσελκύσει περισσότερους νέους, προκειμένου να επιστρέψουν στα χωριά και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής γεωργίας. Για αυτόν τον σκοπό, η Ουγγαρία θα παράσχει οικονομική στήριξη σε αγροτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα καταβάλει πόρους για τις υποτροφίες και τα βιβλία των φοιτητών και θα υποστηρίξει περιβαλλοντικά προγράμματα.

Επιπλέον, θα χρηματοδοτήσει την επέκταση ενός δικτύου αγροτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Τρανσυλβανία. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κοινότητα θα τοποθετηθεί ένας ειδικός στον τομέα της γεωργίας, ο οποίος αφενός θα βοηθά τους αγρότες στην εκπόνηση σχεδίων για την απόσπαση ευρωπαϊκής ή εθνικής χρηματοδότησης, και αφετέρου θα δίνει συμβουλές πάνω σε συγκεκριμένες καλλιέργειες και σε θέματα που αφορούν τις ενώσεις αγροτών.

-Διαφήμιση-

«Υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των γεωργών στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Η περιοχή όπου ζουν Ούγγροι πολίτες εκτός της χώρας μας είναι πολύ σημαντική για εμάς» δήλωσε ο Fazekas.