Ολλανδία: Οι μεγάλες συνενώσεις οδηγούν στην κορυφή

του Νίκου Λάππα

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το 2001, όλοι οι διεπαγγελματικοί φορείς παραγωγής και διάθεσης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού στην Ολλανδία συνένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από τον Σύνδεσμο Plantum. Τα αποτελέσματα άμεσα.

Η μείωση έκτασης αναφοράς ανεβάζει στα 70 ευρώ τη συνδεδεμένη σπόρων σποράςΟ τομέας εντάχθηκε στους εννέα παραγωγικούς κλάδους της χώρας στους οποίους συγκεντρώνονται όλες οι δημόσιες δαπάνες για την υποστήριξη της έρευνας και καινοτομίας. Το 40% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων για φυτά μεγάλης καλλιέργειας και κηπευτικά σχετίζεται με την Ολλανδία. Το 60% του πατατόσπορου προέρχεται από την Ολλανδία, επίσης.

Τριακόσιες, περίπου, επιχειρήσεις, που απασχολούν δέκα χιλιάδες άτομα, συμβεβλημένους παραγωγούς, εργατοτεχνίτες, εξειδικευμένους επιστήμονες, δημιουργούν εθνικό πλούτο αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όση, δηλαδή, είναι η αξία της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα, το σύνολο της αιγοπροβατοτροφίας, της αγελαδοτροφίας, της βοοτροφίας, της πτηνοτροφίας, της χοιροτροφίας, της μελισσοκομίας, και στις οποίες απασχολούνται εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Και όλα αυτά έγιναν με σχέδιο, δεσμευτικές αποφάσεις, συνένωση δυνάμεων, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. Και, ασφαλώς, με τη συμμετοχή βιώσιμων και αξιόπιστων συνεταιριστικών επιχειρηματικών σχημάτων.

-Διαφήμιση-
Delegate