Β. Αποστόλου: O αγροτικός κλάδος έχει μπει σε πορεία ανάτασης (upd)

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«O αγροτικός κλάδος έχει μπει σε πορεία ανάτασης, όπως μαρτυρά η βελτίωση της εικόνας τόσο στο αγροτικό εισόδημα όσο και στην εξαγωγική δραστηριότητα».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αφού καλωσόρισε στο υπουργείο τους κ.κ. Τσιρώνη (αναπληρωτή υπουργό ΑΑΤ) και Κόκκαλη (υφυπουργό ΑΑΤ).

Αναλυτικά ο κ. Αποστόλου δήλωσε: 

Καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας. Ξεκινώ καλωσορίζοντας τους νεοφερμένους, τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τον Υφυπουργό Βασίλη  Κόκκαλη.

Οφείλω όμως πρώτιστα να ευχαριστήσω τον Μάρκο Μπόλαρη για τη συνεργασία που είχαμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Πορευτήκαμε προβάλλοντας ιδιαίτερα το στίγμα μας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, αλλά και λύνοντας πάρα πολλά προβλήματα του αγροτικού χώρου σε μια περίοδο κρίσης όπου  όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία είναι ο χώρος ο οποίος είχε τις λιγότερες επιπτώσεις και ταυτόχρονα βέβαια είναι ο χώρος ο οποίος έχει μπει ήδη σε πορεία ανάταξης από την περασμένη χρονιά μια και όλα δείχνουν ότι τόσο το αγροτικό εισόδημα όσο και οι εξαγωγές παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Σε ευχαριστούμε Μάρκο.

Αυτήν την πορεία, λοιπόν, αυτό το στίγμα θα το συνεχίσουμε,  βεβαίως με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, που έχει μια μεγάλη εμπειρία όσον αφορά ιδιαίτερα σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης και είναι και γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες εκπροσωπώντας ένα συγκεκριμένο χώρο, πράγμα που όπως αντιλαμβάνεστε για τον αγροτικό χώρο είναι πάρα πολύ σημαντικό, και βεβαίως και με τον Βασίλη  Κόκκαλη, έναν άνθρωπο γέννημα θρέμμα του Θεσσαλικού κάμπου και όπως αντιλαμβάνεστε και το έχει και ο ίδιος αντιληφθεί στη συζήτηση που είχαμε, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που έρχονται θα είναι ο άνθρωπος που έχοντας την εμπειρία, έχοντας και τη γνώση θα συμβάλλει αποφασιστικά.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι στη χώρα χρειαζόμαστε αναδιάταξη της αγροτοπαραγωγικής βάσης. 

Αναλυτικά ο κ. Μπόλαρης δήλωσε: 

Απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης: Ξεκινώ με ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό ο οποίος μου έδωσε τη δυνατότητα για 13 – 14 μήνες να υπηρετήσω σε έναν νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και τον τροφίμων, στην μεγάλη αυτή πρόκληση της αγροδιατροφής.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι στη χώρα χρειαζόμαστε αναδιάταξη της παραγωγικής βάσης. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι δυνάμεις, οι οποίες υπάρχουν στη χώρα είναι εξαιρετικές, όπως είναι εξαιρετικά σημαντικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο χώρος και που έχει και η χώρα μας στον τομέα τον αγροδιατροφικό. Εφαρμόζουμε στρατηγικό σχεδιασμό για να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλαγή η οποία στηρίζεται στις αρχές της ποιότητας του προϊόντος, της ενσωμάτωσης καινοτομίας στο προϊόν, των ανοιχτών οριζόντων, της εξωστρέφειας δηλαδή, εξωστρέφεια την οποία την υποστηρίζει η πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι δυνάμεις που ενεργούν στο πεδίο και στον αγροτικό και στον κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και στον τομέα της τυποποίησης, της μεταποίησης και των εξαγωγών, έχουν πάρει το μήνυμα:  ότι με την αλλαγή κατεύθυνσης – στη βάση έχουμε περήφανους παραγωγούς, στη μεταποίηση, τις εξαγωγές, την τυποποίηση κλπ έχουμε  ανθρώπους που γνωρίζουν τις ξένες αγορές και παλεύουν για αυτές – ο στόχος είναι νέες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά όχι απλά στον στενό αγροτικό τομέα, αλλά στο σύνολο των επαγγελμάτων που ασχολούνται με αυτόν. Το θέμα είναι η αύξηση της τιμής του προϊόντος την οποία τελικά την επιτυγχάνουμε με την ποιότητα και με το άνοιγμα των αγορών.

Στην κατεύθυνση αυτήν, επί  13-14 μήνες δώσαμε τις δυνάμεις και την ενεργητικότητα για να υποστηρίξουμε και να υπηρετήσουμε αυτές τις πολιτικές. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη συνεργασία του, την υπηρεσία και τους υπαλλήλους και όλη την ιεραρχία, τους Γενικούς Γραμματείς, τους Διευθυντές, τους ανθρώπους στην κεντρική μονάδα του Υπουργείου και στις περιφερειακές υπηρεσίες και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, οι οποίοι δίνουν την καλή μάχη. Ο τόπος το δικαιούται. Είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να στείλει τα μηνύματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και αυτό βγαίνει καθημερινά, με εμμονή και με σχέδιο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε:

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Αποστόλου που παραμένει στη θέση του και ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μπόλαρη για τη συνεργασία τονίζοντας ότι «ήταν μαζί σε σημαντικά θέματα».

«Πορευθήκαμε μαζί προβάλλοντας το στίγμα μας και λύνοντας πολλά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι αυτό θα συνεχιστεί και με τους κ.κ. Γ. Τσιρώνη και Β. Κόκκαλη. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον τελευταίο «γέννημα-θρέμμα του θεσσαλικού κάμπου».

Από την πλευρά το ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που του έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρει για 14 μήνες στο νευραλγικό χώρο της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης καθώς και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εγχώριου αγροτικού τομέα ενώ εκτίμησε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στέλνει μηνύματα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

media-share-0-02-05-9e6912397f162c32a75d6f7075f5802d554a170c071e64b9e93e454ee0f3e461-picture

Τσιρώνης: «Σημαντικός ο ρόλος των υγιών συνεταιρισμών»

Ο αντικαταστάτης του, Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι αναλαμβάνει ένα νευραλγικό πόστο και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου που μπορούν να παίξουν οι συνεταιρισμοί όταν είναι οργανωμένοι σε νέα, υγιή και επιχειρηματική βάση.

Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη. Δε θέλησε, όπως είπε, να πει πολλά για αρχή προτού πρώτα ενημερωθεί.

Σημείωσε ωστόσο ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα προτάξει την «αλήθεια- όσο σκληρή κι αν είναι αυτή- και την προσφορά». ΄

«Όταν οι νέοι επιστρέψουν στην ύπαιθρο, τότε η Ελλάδα θα έχει βγει από την κρίση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

-Διαφήμιση-
Delegate