Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξήχθη στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «ELITE» στις 7 και 8 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν τα φημισμένα ελαιοκομικά προϊόντα της Μεσσηνίας. Οι εισηγήσεις είχαν μεγάλη ποικιλία και χαρακτηρίστηκαν από ποιότητα καλύπτοντας θέματα όπως το πρόβλημα με την καταπολέμηση του δάκου μέχρι και την στρατηγική που πρέπει να χαραχθεί ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές.

-Διαφήμιση-

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, κύριου διοργανωτή αυτής της γιορτής για το λάδι και την ελιά, Μιχάλη Αντωνόπουλο που έχει δημιουργήσει ένα θεσμό ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη όταν ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την δακοκτονία. Απο τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Περικλή Μαντά έγινε η παρουσίαση του προγράμματος Aristoil που άρχισε να διαχειρίζεται η Περιφέρεια από τον Δεκέμβριο του 2016 με πολλές δράσεις.

Ακολουθησαν τοποθετήσεις από  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Θανάση Μαυρούλη, τον προϊστάμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», Γιώργο Καμαρινόπουλο.

Συμμετείχε επίσης στη διοργάνωση ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ το υποστηρίζουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Μανιατάκειον Ίδρυμα, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος του οποίου,  Σωτήρης Λαμπρόπουλος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ομιλητές, υπογράμμισαν ότι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας έχει πλέον καταξιωθεί ως βήμα ανάδειξης των προβληματισμών, αναζήτησης λύσεων στα προβλήματα και μετάδοσης γνώσεων.

-Διαφήμιση-
Delegate