ΟΠΕΚΕΠΕ: Με νέο αρχείο επεξεργασμένο από το ΥΠΟΙΚ θα πληρωθούν οι δικαιούχοι την Βασική Ενίσχυση

Χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης αξίας 28,5 εκατ. ευρώ από το εθνικό απόθεμα
-Διαφήμιση-
Delegate

Απάντηση σχετικά με την τύχη 2.550 αγροτών κα κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν την προκαταβολή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά ο Οργανισμός Πληρωμών σε συνεργασία με τη ΓΓΔΕ για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις κατηγορίες 1 & 2 (δείτε παρακάτω) ξεκίνησε άμεσα  την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, και θα αποσταλεί νέο αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό  σε επόμενη πληρωμή.

Οι δύο κατηγορίες αφορούν:

  1. Παραγωγούς (1.569) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2015, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2015. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.
  2. Παραγωγούς (981) που εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.