Ουγγρικό ενδιαφέρον για το ελληνικό κρέας και γάλα

Γ. Στύλιος: Μόνοι τους θα λύσουν το πρόβλημα στο γάλα οι κτηνοτρόφοι; (Βίντεο)
-Διαφήμιση-
Delegate

Ζωηρό ενδιαφέρον για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις του τομέα του κρέατος, αλλά και του γάλακτος, εκφράζουν ουγγρικές εταιρείες. Το ενδιαφέρον της Ουγγαρίας για την εγχώρια παραγωγή κρέτατος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η εταιρεία ALX Ελλάς, συμμετέχοντας στην 5η έκθεση Meat Days 2016.

Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου ALX Polat Foreign Trade Group και εκπροσωπεί στη χώρα μας τον Hungarian National Trading House (MNKH), τον Ουγγρικό Εθνικό Οργανισμό Εμπορίου, προάγοντας τη σύναψη επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων.

Η ALX Hellas, έδωσε το «παρών» στη μεγαλύτερη συνάντηση, δύο πολλά υποσχόμενων κλάδων, του κρέατος και του γάλακτος, που πραγματοποιήθηκε από 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Τα περίπτερα των 120 εταιρειών που συμμετείχαν ως εκθέτες, επισκέφτηκαν πολλοί επαγγελματίες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. 

-Διαφήμιση-

Το επαγγελματικό ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισαν και μια σειρά από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται η οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων κρέατος, η επιστημονική ημερίδα γαλακτοκομίας και τυροκομίας, η ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, η οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών τυριών.

Ευκαιρίες

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, που παρέχει η ALX Ελλάς, αποβλέπουν στον εντοπισμό και την προαγωγή ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων, προσφέροντας τους πληροφόρηση σχετικά με στρατηγικές επενδύσεων, επιχειρηματικές πρακτικές, λειτουργικά θέματα και κανόνες τις αγοράς, που διευκολύνουν τη συνεργασία, ξεπερνώντας πιθανά εμπόδια και ελαχιστοποιώντας τους επιχειρηματικούς κινδύνους. 

Η ALX Hellas διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και επεξεργασμένη πληροφορία για στρατηγικούς κλάδους της ουγγρικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς τροφίμων και ποτών, γεωργίας και κτηνοτροφίας, πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), υγείας, βιοτεχνολογίας, διαχείρισης αποβλήτων, διαχείρισης υδάτινων πόρων, υπηρεσιών «έξυπνης πόλης» (smart city)  καθώς και επένδυσης κεφαλαίων. 

Για την ολοκλήρωση των συνεργασιών, η ALX Ελλάς υποστηρίζει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στην αναζήτηση ευέλικτων και ευνοϊκών ευκαιριών χρηματοδότησης που μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση πιθανών δραστηριοτήτων, εμπορικών και επενδυτικών.