Πάει για παράταση έως το τέλος 2017 το ρωσικό εμπάργκο

Πάει για παράταση έως το τέλος 2017 το ρωσικό εμπάργκο
-Διαφήμιση-
Delegate

Προτάσεις από τους υπουργούς του ώστε να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017 η απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από πολλές δυτικές χώρες ζήτησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ την Παρασκευή 27 Μαϊου.

«Ανέθεσα στην κυβέρνηση να ετοιμάσει μια πρόταση για να παραταθούν τα μέτρα ανταπόδοσης των κυρώσεων, όχι για έναν χρόνο, αλλά έως το τέλος του 2017. Θα ετοιμαστεί ένα αίτημα προς τον πρόεδρο» δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

Η παράταση της απαγόρευσης θα επιτρέψει στους ρώσους αγροτικούς παραγωγούς να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις, προσέθεσε.

-Διαφήμιση-

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές φρέσκων προϊόντων τροφίμων από πολλές δυτικές χώρες το 2014 σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. 

Το 2015, η Ρωσία επέκτεινε τις κυρώσεις και στην Τουρκία.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη από την Ιαπωνία, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

(Με πληροφορίες από in.gr)