Παράπονα για την εταιρία που πήρε το έργο στη μαρίνα Μεσολογγίου από την Τριανταφύλλου

Παράπονα για την εταιρία που πήρε το έργο στη μαρίνα Μεσολογγίου από την Τριανταφύλλου

Τα προβλήματα με τη λειτουργία της μαρίνας Μεσολογγίου, ένα αναπτυξιακό έργο, που το περιμένουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι, εξέθεσε γι΄άλλη μια φορά η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και ζήτησε εξηγήσεις πως ανέλαβε εκ νέου έργο εταιρία, η οποία, όπως υποστήριξε, είχε κηρυχθεί έκπτωτη, για το έργο, καθώς σε παλαιότερο διαγωνισμό δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Η κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι υπήρξαν αλλεπάλληλα προβλήματα και καθυστερήσεις σε σημείο η εταιρία να μην έχει υλοποιήσει τις πρώτες δεσμεύσεις του έργου. Ισχυρίστηκε πως η εταιρία παραμένει στο έργο εκ νέου, ενώ έχουν μεσολαβήσει δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εταίρων και ενώ οι κάτοικοι το περιμένουν έγινε νέα χωροθέτηση.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά εξήγησε πως η εταιρία κηρύχθηκε όντως έκπτωτη την προηγούμενη φορά λόγω μη προσκόμισης εγγυητικών επιστολών , όμως στο έργο μετείχε και το λιμενικό ταμείο με 5%, κάτι που γίνεται και σήμερα στο νέο εταιρικό σχήμα.

Η κ. Τριανταφύλλου επέμεινε πως υφίσταται κατά την άποψή της νομικό και πολιτικό ζήτημα καθώς η εταιρία, όπως υποστήριξε, λειτουργεί εκτός συμβατικής σχέσης την περίοδο 2009-13 και εισπράττει, χωρίς να αποδίδει τίποτα. Η ίδια υποστήριξε πως επιβραβεύεται μια εταιρία ενώ δεν υλοποίησε στο ελάχιστο τους όρους.

Η κ. Κουντουρά τόνισε πως υπήρξε θετική γνωμοδότηση για το έργο, στο οποίο εμπλέκεται η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων και σημείωσε ότι οι τυχόν διαμάχες δεν αφορούν στο υπουργείο Τουρισμού, αφού αρμόδιο είναι το Λιμενικό Ταμείο.

1ο Αγροτικό Συνέδριο ΣΑΣΟΕΕ