Παράπονα για την εταιρία που πήρε το έργο στη μαρίνα Μεσολογγίου από την Τριανταφύλλου

Παράπονα για την εταιρία που πήρε το έργο στη μαρίνα Μεσολογγίου από την Τριανταφύλλου
-Διαφήμιση-
Delegate

Τα προβλήματα με τη λειτουργία της μαρίνας Μεσολογγίου, ένα αναπτυξιακό έργο, που το περιμένουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι, εξέθεσε γι΄άλλη μια φορά η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και ζήτησε εξηγήσεις πως ανέλαβε εκ νέου έργο εταιρία, η οποία, όπως υποστήριξε, είχε κηρυχθεί έκπτωτη, για το έργο, καθώς σε παλαιότερο διαγωνισμό δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Η κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι υπήρξαν αλλεπάλληλα προβλήματα και καθυστερήσεις σε σημείο η εταιρία να μην έχει υλοποιήσει τις πρώτες δεσμεύσεις του έργου. Ισχυρίστηκε πως η εταιρία παραμένει στο έργο εκ νέου, ενώ έχουν μεσολαβήσει δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εταίρων και ενώ οι κάτοικοι το περιμένουν έγινε νέα χωροθέτηση.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά εξήγησε πως η εταιρία κηρύχθηκε όντως έκπτωτη την προηγούμενη φορά λόγω μη προσκόμισης εγγυητικών επιστολών , όμως στο έργο μετείχε και το λιμενικό ταμείο με 5%, κάτι που γίνεται και σήμερα στο νέο εταιρικό σχήμα.

-Διαφήμιση-

Η κ. Τριανταφύλλου επέμεινε πως υφίσταται κατά την άποψή της νομικό και πολιτικό ζήτημα καθώς η εταιρία, όπως υποστήριξε, λειτουργεί εκτός συμβατικής σχέσης την περίοδο 2009-13 και εισπράττει, χωρίς να αποδίδει τίποτα. Η ίδια υποστήριξε πως επιβραβεύεται μια εταιρία ενώ δεν υλοποίησε στο ελάχιστο τους όρους.

Η κ. Κουντουρά τόνισε πως υπήρξε θετική γνωμοδότηση για το έργο, στο οποίο εμπλέκεται η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων και σημείωσε ότι οι τυχόν διαμάχες δεν αφορούν στο υπουργείο Τουρισμού, αφού αρμόδιο είναι το Λιμενικό Ταμείο.