Παράταση έως 29 Ιουλίου για τις εισφορές του ΟΓΑ, όχι όμως και του ΕΛΓΑ

Παράταση για τις εισφορές του ΟΓΑ, όχι όμως και του ΕΛΓΑ
-Διαφήμιση-
Delegate

Περιθώριο μερικών ακόμα εβδομάδων για την εξόφληση των εισφορών β’ εξαμήνου του 2015 δίνει στους αγρότες ο ΟΓΑ.

Όπως πρώτο μετέδωσε το ypaithros.gr και επιβεβαίωσε πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωση ο Οργανισμός, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου η προθεσμία για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β’ εξαμήνου 2015.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τριμηνιαίων-εξαμηνιαίων δόσεων των Ηλεκτρονικών Ρυθμίσεων (100 δόσεων, «Πάγια», «Νέα Αρχή»).

-Διαφήμιση-

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά η προθεσμία τόσο για τις εισφορές όσο και για τις δόσεις των ρυθμίσεων εξέπνεε την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Ο ΟΓΑ υπογραμμίζει ότι δεν πρόκεται να δοθεί άλλη παράταση στην εξόφληση των εισφορών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΓΑ:

«Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 29-07-2016 η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Β΄ εξαμήνου 2015, των αυτοτελώς απασχολούμενων καθώς και των εργοδοτών – επιχειρήσεων, που λήγουν στις 30-06-2016.

Έως την ίδια ημερομηνία 29-07-2016 παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τριμηνιαίων – εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων καθώς και των δόσεων των Ηλεκτρονικών Ρυθμίσεων (100 δόσεων, “Πάγια”, “Νέα Αρχή”) που λήγουν στις 30-06-2016.

Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ καθώς και μέσω της υπηρεσίας e – banking όλων των Τραπεζών.

Παρακαλούμε τους ασφαλισμένους για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, διότι πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 29-07-2016, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση».

«Πάγος» από ΕΛΓΑ στο αίτημα των Αρκάδων για παράταση

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΛΓΑ, απορρίπτεται το αίτημα των πληγέντων αγροτών της Αρκαδίας για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2015 (καταληκτική ημερομηνία 30/6).

Έτσι, παρά το γεγονός της οικονομικής καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιεργητές, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν άμεσα τα ασφάλιστρα επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.

Νωρίτερα το ypaithros.gr μετέδιδε:

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, η προθεσμία που εκπνέει κανονικά σήμερα,  Πέμπτη 30 Ιουνίου, θα παραταθεί μέχρι τις 22 ή τις 29 Ιουλίου, με τη δεύτερη ημερομηνία να είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η πλέον πιθανή.

Σε κάθε περίπτωση, επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες.

 

Γιάννης Τσατσάκης-Χρήστος Διαμαντόπουλος