Παράθυρο Αποστόλου για ακατάσχετο λογαριασμό αγροτών

Παράθυρο Αποστόλου για ακατάσχετο λογαριασμό αγροτών
-Ειδική έκδοση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ανοικτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στο ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού για τους αγρότες άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Παράλληλα, επέμεινε ότι μόνο το 1,5% των αγροτών με εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό ενώ κάλεσε εκ νέου σε διάλογο τους εκπροσώπους του χώρου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε» είπε ο κ. Αποστόλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ερωτηθείς για το αίτημα των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε πως αυτό είναι θέμα των τελευταίων και επανέλαβε πως μπορούν να τοποθετηθούν στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής , όπου συμμετέχουν όλα τα κόμματα.

Ο κ. Αποστόλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν έστω και μικρές παρεμβάσεις στο ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού και επανέλαβε πως από τις αλλαγές στη φορολογία θα επιβαρυνθεί μόνο το 1,5% των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι, αν και δεν υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτιώσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό, εντούτοις η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα εργαλεία και τους πόρους της ΕΕ ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα που θα κατευθυνθούν στα λειτουργικά έξοδα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Αποστόλου επανέλαβε πως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για τον αγροτικό κόσμο και ανέφερε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που λειτουργούν υπέρ των αγροτών, όπως το εργόσημο, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου. «Υπάρχει καλύτερο εργαλείο από το εργόσημο;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνοντας πως αυτό υπολογίζεται στις δαπάνες του αγρότη με αποτέλεσμα να έχει λιγότερη φορολογική επιβάρυνση.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress