Παρουσία Μπόλαρη σύσκεψη στη Θάσο για τα προβλήματα μετά τις πυρκαγιές

Παρουσία Μπόλαρη σύσκεψη στη Θάσο για τα προβλήματα μετά τις πυρκαγιές
-Διαφήμιση-
Delegate

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν πολλοί επιλέξιμοι – ορεινοί και μη – βοσκότοποι λόγω των έργων αναδάσωσης που θα ξεκινήσουν στη Θάσο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί, βρίσκονται αρκετοί κτηνοτρόφοι και παραγωγοί, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά – έως και στο σύνολό τους- οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Το ζήτημα αυτό και ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκε εκτενώς και το γεγονός της βίαιης αλλαγής που επέφεραν οι φωτιές στο φυσικό περιβάλλον του νησιού και τα εκτεταμένα προβλήματα που προκλήθηκαν στον κτηνοτροφικό και μελισσοκομικό κλάδο.

-Διαφήμιση-
Delegate

O κ. Μπόλαρης, απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς του νησιού, επισήμανε ότι όσοι αγρότες δεν είχαν προλάβει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για να λάβουν αποζημιώσεις, τελικά θα περιληφθούν στη σχετική λίστα, αφού τα στοιχεία τους έχουν καταγραφεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την ταχεία επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και έθεσε χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής, όπως είναι η κατασκευή ταμιευτήρων νερού και ο καθαρισμός των ρεμάτων.
 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ