ΠΑΣΟΚ για βιολογικά: Εκτός προκήρυξης οι πραγματικοί βιοκαλλιεργητές

Στο ΦΕΚ η απόφαση εντολής πληρωμής ανειλημμένων υποχρεώσεων στα βιολογικά ύψους 130 εκατ. ευρώ
-Διαφήμιση-
Delegate

Στο θέμα της πρόσφατης προκήρυξης των βιολογικών αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο τομέας Αγροτικής Πολιτικής της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο τρόπος προκήρυξης του μέτρου, κατάφερε να αφήσει εκτός προγράμματος τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές και όσους ήθελαν πραγματικά να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη Βιολογική Γεωργία». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει:

Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου καταστρέφει καθημερινά τις προοπτικές ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας

-Διαφήμιση-

Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αφού άργησε δύο χρόνια να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σήμερα προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι το φιάσκο με την προκήρυξη του μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας.

Ο τρόπος προκήρυξης του μέτρου, κατάφερε να αφήσει εκτός προγράμματος τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές και όσους ήθελαν πραγματικά να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη Βιολογική Γεωργία. 

Πρωτοφανή γεγονότα όπως το να ανοίγει, να κλείνει και να ανοίγει ξανά η προκήρυξη για να ευνοηθούν οι ημέτεροι, πραγματικά οδήγησαν το μέτρο σε πλήρη κατάρρευση. 

Οι βιοκαλλιεργητές έκπληκτοι βιώνουν το Βατερλώ της έλλειψης αγροτικής πολιτικής και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Βατερλώ ομολογήθηκε ανερυθρίαστα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπως κάνει τώρα δύο χρόνια με τα μέτρα εις βάρος των αγροτών, ψελλίζοντας υποσχέσεις για διορθωτικές κινήσεις. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Καλούμε την Κυβέρνηση να προκηρύξει ξανά και άμεσα το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας με κριτήρια που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της βιοκαλλιέργειας και όχι στην  ψηφοθηρία.  

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην παίζει με το εισόδημα των παραγωγών και το μέλλον της Βιολογικής Γεωργίας.