Πέρασε από τη Βουλή η αύξηση των εισφορών υγείας των αγροτών

Γ.Πλακιωτάκης «Σε ιθαγενείς νομίζετε ότι απευθύνεστε;»
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υπερψηφίστηκε με 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εξασφάλιση της δόσης των 2.8 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεων, το νομοσχέδιο καθορίζει, όπως έχει γράψει το ypaithros.gr, ότι οι εισφορές υγείας των αγροτών θα υπολογίζονται από 1ης Ιανουαρίου 2017 με συντελεστή 6,95% επί του φορολογητέου εισοδήματος. Κι αυτό γιατί καθιερώνεται ενιαίο καθεστώς για τις εισφορές υγείας όλων των ασφαλισμένων.

Επιπλέον, χάνουν το καθεστώς ΟΓΑ οι ιδιοκτήτες τουριστικών μονάδων και καταλυμάτων σε περιοχές με κάτω από 2.000 κατοίκους. Κάτι που σημαίνει ότι εφεξής οι εισφορές κύριας ασφάλισής τους θα υπολογίζονται με ποσοστό 20% επί του εισοδήματός τους.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε στο στόχαστρο της οξύτατης κριτικής όλων των πτερύγων της αντιπολίτευσης: αφενός επειδή, όπως ελέχθη, υλοποιούν πολιτικές που κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση και, αφετέρου, εξ αφορμής του γεγονότος πως κρισιμότατα τμήματα της δημόσιας περιουσίας εντάσσονται σε ένα υπερταμείο για 99 χρόνια, υπό διοίκηση στην οποία καθοριστικό ρόλο έχουν οι εταίροι.

«Διαβάστε όλες τις συνθήκες που υπέγραψαν ηττημένες χώρες στην παγκόσμια ιστορία. Δεν θα βρείτε ούτε μία που να της υπεβλήθη τέτοια υποχρέωση, η μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας της σε ταμείο στο οποίο ο ξένος παράγων έχει απολύτως αποφασιστική αρμοδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ν. Δένδιας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Από αυτά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, εμφανώς ενοχλημένος, αντέδρασε επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά το τελευταίο 48ωρο πως η ένταξη στο υπερταμείο μπορεί να σημαίνει και δυνατότητα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά ο ίδιος και η κυβέρνηση επιλέγουνι την οδό της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας.

-Διαφήμιση-
Delegate