Περισσότερες από 10.500 επαγγελματικές συναντήσεις, πραγματοποίησαν οι έλληνες εκθέτες στην Anuga 2017

Πρόσκληση της Π. Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχές στην ANUGA 2017

Περισσότερες από 10.500 επαγγελματικές συναντήσεις, πραγματοποίησαν οι έλληνες εκθέτες που συμμετείχαν με την εθνική συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017.

Η εθνική συμμετοχή διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωσή του, στο περίπτερο της Ελλάδας, έκτασης 2.800 περίπου τετραγωνικών, φιλοξενήθηκαν 160 εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Κοζάνης, Λάρισας και Τρικάλων.

Στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων πραγματοποιήθηκαν 25 συνολικά κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρήσεις εκθέτες από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και από αραβικές χώρες αλλά και – γενικότερα στο πλαισιο της έκθεσης – περισσότερες από 10.500 επαγγελματικές συναντήσεις. Στόχος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων ήταν η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους τομείς δραστηριοποίησής τους και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια και επεξεργασία ξηρών καρπών, την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, την κοπή και επεξεργασία φρέσκου και κατεψυγμένου κρέατος, και τη χυμοποιΐα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές συναντήσεις με επιχειρήσεις που είχαν δείξει αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα δύο χρόνια πριν στο πλαίσιο της προηγούμενης ANUGA.

Σημαντική επενδυτική προοπτική εμφανίζει ο τομέας των αρτοσκευασμάτων και προϊόντων ζύμης, επιβεβαιώνοντας την τάση που διαπιστώθηκε για επενδύσεις στον τομέα, τόσο σε επίπεδο εξαγορών, όσο και σε επίπεδο επενδύσεων greenfield στις αρχές του 2017 στο πλαίσιο αντίστοιχων συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην επίσης σημαντική για τον κλάδο διεθνή έκθεση GULFOOD στο Ντουμπάι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πολύ ισχυρά πλεονεκτήματα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ταύτιση με την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, η πρόσβαση σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, το αναπτυγμένο δίκτυο παραγωγής και διανομής των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια αλλά και σε γειτονικές αγορές, το υψηλό επίπεδο έρευνας και καινοτομίας που επιδεικνύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό τους, έρχεται σήμερα να προστεθεί το πλεονέκτημα της διαρκώς αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, που διευρύνει την καταναλωτική βάση και εξασφαλίζει σημαντικά περιθώρια κέρδους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.