Τ.Πετρόπουλος: Έρχεται εγκύκλιος για το ασφαλιστικό των αγροτών

Aπό το κόσκινο των θεσμών η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό των αγροτών
-Διαφήμιση-
Delegate

Δεν αλλάζει κάτι ως προς την περικοπή των αγροτικών συντάξεων κατά 60%, εφ΄όσον συνεχίζουν οι αγρότες να εργάζονται, ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται στο σύστημα για παραγωγούς, που παίρνουν ιδιαίτερα χαμηλές συντάξεις.

Τα παραπάνω άφησε να εννοηθούν ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγησε πως δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος , ώστε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι αγρότες αλλά μακροπρόθεσμα θα βοηθηθούν, γιατί παρότι δεν είχαν τις ίδιες εισφορές , θα αυξηθεί η σύνταξή τους, για να φτάσει στο επίπεδο της εθνικής.

Ο κ.Πετρόπουλος τόνισε πως οι αγρότες είναι δεμένοι με τη γη τους, αλλά χρειάζεται να γίνουν μεταβιβάσεις να περάσουν τα χωράφια τους στη νέα γενιά, στα παιδιά τους που θα μπορούν να καλλιεργήσουν και τόνισε ότι το προσεχές διάστημα έρχεται σχετική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει θέματα σχετικά με την ασφάλιση των αγροτών.

Ο κ.Κεγκέρογλου εξήγησε πως υπάρχουν ζητήματα και για το θέμα των μεταβιβάσεων γης γιατί δεν μπορούν να συμβούν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο κ.Πετρόπουλος εξήγησε πως εξετάζει η κυβέρνηση θετικά τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί ενώ σε ό, τι αφορά στο θέμα της χορήγησης νέων συντάξεων τόνισε ότι με επιστολή του στον ΟΓΑ ζητεί να καταβληθούν οι συντάξεις ως 31.12.2016.

Άννα Στεργίου