Τσίπουρο – τσικουδιά: Πήραν μπροστά τα καζάνια

-Ειδική έκδοση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ξεκίνησε και επίσημα η απόσταξη των σταφυλιών για την παραγωγή τσίπουρου και τσικουδιάς, καθώς οι 6.000 παραδοσιακοί αμβυκούχοι εδώ και λίγες μέρες έχουν βάλει μπροστά τα καζάνια τους. Από φέτος, ο παραγωγός σταφυλιών που ξεπερνά τα 120 λίτρα θα πρέπει να κρατά βιβλία.

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης ξεκίνησε από 1/9. Η γνωστή διαδικασία των διήμερων πρέπει να τηρηθεί σχολαστικά. Ήδη έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η περίοδος αυτή μέχρι και τα μέσα του Δεκεμβρίου αποτελεί για πολλούς παραγωγούς και αμβυκούχους σημείο αναφοράς στην παράδοση.

Η απόσταξη σε πολλές περιοχές της χώρας γίνεται ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο και συνυπάρχει με ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η «ΥΧ» καταγράφει αυτή την ιδιαίτερη πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα και παράλληλα αναδεικνύει τα προβλήματα των επαγγελματιών του χώρου.

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί αναλυτικό ρεπορτάζ από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress