Πιερία: Κορυφώνεται ο τρύγος των οινοστάφυλων

Πιερία: Κορυφώνεται ο τρύγος των οινοστάφυλων
-Διαφήμιση-
Delegate

Στην κορύφωση του τρύγου των οινοστάφυλων, τόσο για τους οικιακούς αμπελουργούς, όσο και για τους επαγγελματίες βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Πιερία. Όπως επισημαίνει στο ενημερωτικό του σημείωμα ο Δημήτρης Ρουκάς, Τεχν. Γεωπόνος και επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, ο καιρός αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ο καθοριστικός παράγοντας του φετινού τρύγου, μια χρονιά αρκετά πρώιμη με περίπου δέκα μέρες νωρίτερα να έχει ξεκινήσει ο τρύγος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουκά, τα αμπέλια έδωσαν και φέτος εξαιρετικής ποιότητας σταφύλι με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, οπότε, σε συνδυασμό με την εμπειρία και το μεράκι των αμπελουργών – οινοποιών, η παραγωγή κρασιού αναμένεται να είναι ποιοτική.

Για την παραγωγή των οίνων με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) που δίνει ταυτότητα στους οίνους της Πιερίας, τηρούνται αυστηρά οι εγκεκριμένες προδιαγραφές του προϊόντος, όπου τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από επιλέξιμα προς οινοποίηση και από αμπελοτεμάχια που περιλαμβάνονται στην οριοθετημένη γεωγραφική αμπελουργική ζώνη των 2.500 στρεμμάτων της Πιερίας.

-Διαφήμιση-

«Με τους καλύτερους οιωνούς, από πλευράς ποιότητας, η ποσότητα του φετινού παραγόμενου οίνου αναμένεται να είναι η προβλεπόμενη με βάση τις προδιαγραφές του Π.Γ.Ε. Πιερίας πετυχαίνοντας έτσι και την επιθυμητή ποσότητα που θέλει ο κάθε αμπελουργός για να αναδείξει μέσα από το κρασί του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παραγωγής του» σημειώνει.

Και συμπληρώνει: «Η Πιερία μπορεί να είναι μια νέα σχετικά περιοχή στον σύγχρονο οινικό χάρτη της Ελλάδας (2008 Π.Γ.Ε. Πιερίας), αυτό όμως δεν εμπόδισε τους οινοπαραγωγούς της να δημιουργήσουν εξαιρετικούς οίνους και γνωστές ετικέτες κρασιού και να εξασφαλίσουν πολλές διακρίσεις και βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».