Πληρωμές, εργόσημο και φέτα στην ατζέντα Αποστόλου – Θεσσαλών κτηνοτρόφων

Πληρωμές, εργόσημο και φέτα στην ατζέντα Αποστόλου – Θεσσαλών κτηνοτρόφων
-Διαφήμιση-
Delegate

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου είχαν την Πέμπτη 19/5 κτηνοτρόφοι από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στο ΥΠΑΑΤ κι υπήρξαν υποσχέσεις για πληρωμή όλων των καθεστώτων ενίσχυσης, μέσα στον Ιούνιο. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του βουλευτή Λάρισας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και το θέμα της ΚΥΑ για το εργόσημο. Τονίστηκε πως είναι στην τελική ευθεία, καθώς χρειάζεται, εκτός από την υπογραφή Αποστόλου και τις υπογραφές του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για μετανάστες που εργάζονται στην Κτηνοτροφία.

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και το θέμα της φέτας, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας παράγει σχεδόν το 1/3 του συγκεκριμένου τυριού. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι έχει μπλοκαριστεί η συμφωνία με τους εταίρους, διότι το προϊόν είναι εμβληματικό για την ελληνική οικονομία και πολιτισμό  και δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη.

Σε ό, τι αφορά τυχόν συμμαχίες άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν κάποια κοινά σημεία προσέγγισης με Ιταλία και Γαλλία. 

Άννα Στεργίου