Πληρώνει τους τευτλοκαλλιεργητές η ΕΒΖ

ΕΒΖ: Εξελίξεις το επόμενο 48ωρο στην ΕΒΖ δια στόματος Χαρίτση
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», να καταβληθεί στους λογαριασμούς των τευτλοκαλλιεργητών ακόμα ένα μέρος των οφειλομένων από την περυσινή καμπάνια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις δύο θυγατρικές στη Σερβία (με προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 10 Φεβρουαρίου) «απελευθέρωσε» το δάνειο που είχε δεσμευτεί να εκταμιεύσει η Πειραιώς για τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας. Με τα χρήματα αυτά, θα καταβληθεί στους καλλιεργητές ένα ποσό έναντι, ώστε αθροιστικά με τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του 2016, να έχουν λάβει το 85% της συνολικής οφειλής. Η πλήρης εξόφληση, σύμφωνα με τον νεότερο σχεδιασμό της εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

-Διαφήμιση-

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόνο λίγες μέρες πριν από την έναρξη της φετινής σποράς, με τη βιομηχανία να θέτει, όπως έγραψε στο προηγούμενο φύλλο η «ΥΧ», τον πήχη στα 150.000 και πλέον στρέμματα, προκειμένου να λειτουργήσει και το εργοστάσιο των Σερρών. Αν και τα νέα τιμολόγια αναμένεται να είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, η εταιρεία ποντάρει στη συνδεδεμένη, η οποία φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για φέτος στα 72 ευρώ/στρ. (από 53 ευρώ), με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, να θέλουν τον Βαγγέλη Αποστόλου να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Zootechnia.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για τα δύο σερβικά εργοστάσια, ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει η γαλλική Cristal Union, αλλά και ο ντόπιος επιχειρηματίας Miodrag Kostic.

-Διαφήμιση-
Delegate